Lefevere na nieuwe zege: “We hebben hier zwaar op ingezet”
foto: Cor Vos
dinsdag 9 juli 2019 om 18:09

Lefevere na nieuwe zege: “We hebben hier zwaar op ingezet”

Patrick Lefevere zag vandaag opnieuw een renner van Deceuninck-Quick-Step zegevieren. Ditmaal was Elia Viviani de snelste sprinter in de straten van Nancy. “Dit is echt fantastisch, aangezien we hier zwaar op hebben ingezet”, zo vertelde de teammanager na afloop aan Sporza.

Viviani wist het werk van zijn ploeggenoten af te ronden, aangezien de Italiaan perfect werd gepiloteerd. “Toch was het vandaag moeilijk, aangezien Kasper Asgreen moest recupereren na zijn zware val. Hierdoor moest Yves Lampaert de hele dag op kop rijden”, aldus Lefevere.

“Viviani verlaat de ploeg, maar is een prof”
“Maar als je dan ziet dat de geletruidrager (Julian Alaphilippe, red.) zich bemoeit met de lead-out, dat is fantastisch. We zijn heel erg blij, aangezien we zwaar hebben ingezet op Viviani en zijn trein.” De sprinter boekte bovendien zijn eerste zege in de Tour. “Viviani zal de ploeg verlaten, maar het is een prof.”

“Ik heb bij de start van de Tour uitdrukkelijk gevraagd aan de vertrekkende jongens om te doen alsof ze nog vijf jaar bij onze ploeg rijden. Ze moeten professioneel zijn.” Een ding is zeker: Viviani toonde zich vandaag van zijn beste kant.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.