Lefevere: “Optie om Alaphilippe te laten starten in Brabantse Pijl”

vrijdag 12 april 2019 om 08:43
Lefevere: “Optie om Alaphilippe te laten starten in Brabantse Pijl”

Het was niet gepland, maar de kans bestaat dat Julian Alaphilippe komende woensdag start in de Brabantse Pijl. Dat zegt ploegbaas Patrick Lefevere van Deceuninck-Quick-Step tegen Het Laatste Nieuws. Alaphilippe stapte donderdag geblesseerd uit de Ronde van het Baskenland. 


De blessure van de Franse kopman was niet al te ernstig, maar de keuze voor opgeven werd wel gemaakt met oog op de heuvelklassiekers. “Met een aantal schaafwonden en twee gekneusde ribben valt de schade gelukkig mee”, zegt Lefevere. “De opgave kwam er dan ook vooral uit voorzorg.”

“De optie is nu om Julian volgende woensdag te laten starten in de Brabantse Pijl, zodat hij extra competitieritme kan opdoen in het vooruitzicht van de Ardennenklassiekers. Conditioneel moet hij zichzelf niet meer geruststellen. Als hij tegen woensdag nog een paar stevige trainingen kan afhaspelen, komt het in principe wel goed”, aldus de manager.

Alaphilippe reed drie keer eerder de Brabantse Pijl. Bij zijn laatste optreden in 2016 werd hij achtste, zijn beste uitslag in de semi-klassieker.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.