Lefevere over mogelijke komst Bennett: “Ik zit erbij en ik kijk ernaar”
foto: Cor Vos
zaterdag 21 september 2019 om 10:19

Lefevere over mogelijke komst Bennett: “Ik zit erbij en ik kijk ernaar”

Deceuninck-Quick Step heeft weliswaar al budget vrijgemaakt voor de mogelijke komst van Sam Bennett, maar de ploeg kan niet anders afwachten hoe het juridische geschil tussen de sprinter en zijn huidige werkgever BORA-hansgrohe zich ontvouwt.

“Hij staat gebudgetteerd, maar er is een juridische slag aan de gang tussen hem en zijn ploeg”, zegt Deceuninck-Quick Step-ploegbaas Patrick Lefevere in een interview met Het Nieuwsblad. Centraal staat de vraag of Bennett nog een contract heeft bij BORA-hansgrohe voor 2020 of niet. De zaak is al tegen het licht gehouden door de UCI en daarin is Bennett in het ongelijk gesteld.

“Maar ik snap de insteek van BORA-manager Ralph Denk niet. Waarom een coureur tegen zijn goesting houden als hij na Peter Sagan en Pascal Ackermann toch maar je derde sprinter is?” Lefevere kan momenteel niet anders dan toekijken en afwachten hoe de zaken zich ontvouwen. “Als ik tussenkom, kan ik een boete krijgen van de UCI.”

De ploegbaas vindt het onterecht dat hij als de slechterik wordt gezien in transfergeruchten, die al maandenlang aanhouden. “Als Bennetts manager Andrew McQuaid – een jurist nota bene – mij verzekert dat hij vrij is, wie ben ik dan om dat tegen te spreken?”

Aanhoudende geruchten
Al vier maanden geleden werd bekend dat Bennett meerdere opties had in de WorldTour, waarna de geruchten over een mogelijke verhuizing naar Deceuninck-Quick Step steeds luider werden. Lefevere rekende aanvankelijk af met die geruchten omdat Bennett al een nieuw contract had getekend bij BORA-hansgrohe, maar de verhalen bleven aanhouden.

Zelf hield Bennett zijn kaken op elkaar. “Deceuninck-Quick Step is een goede ploeg, maar dat is BORA-hansgrohe ook. Er is nog niets concreet, maar er komt nieuws de komende weken”, zei hij tijdens de BinckBank Tour. Eind vorige maand werd bekend dat de sprinter via de juridische weg een vertrek probeerde te forceren bij zijn huidige ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.