Lefevere over vaccinatie: “Ik wil hier niet op de voorpagina mee staan”
foto: Cor Vos
vrijdag 8 januari 2021 om 14:43

Lefevere over vaccinatie: “Ik wil hier niet op de voorpagina mee staan”

Renners en stafleden van UAE Emirates, onder wie Tourwinnaar Tadej Pogačar, kregen deze week een coronavaccin. De ploeg is daarmee de eerste van het peloton. Patrick Lefevere, manager van Deceuninck-Quick-Step, blijft er echter nuchter onder.

UAE Emirates maakte vrijdag bekend dat vrijwel de voltallige selectie is ingeënt tegen corona. Aan Sporza laat Lefevere weten dat de vaccinaties bij Emiratenploeg hem niet jaloers maken. “Dat wil zeggen dat zij efficiënter zijn dan wij. De ploeg of het land? Ik denk dat het vooral met het land te maken heeft. Ik denk niet dat een ploeg op dit moment aan een vaccin kan raken, tenzij ze het op een slinkse manier doen.”

Hij vermoedt dat de Emiraten goede banden hebben met China en ze ervoor betaalden. “Maar ze gaan er niet sneller door rijden. Al ben je wel safe als je een vaccin hebt gekregen.” Hopen op een versnelde toegang tot het vaccin voor zijn ploeg, doet de ploegmanager niet. “Ik zou niet graag op de eerste pagina van de krant staan en dat iedereen dan zegt dat de renners wat meer mogen omdat ze met een fiets rijden. Sporters moeten gewoon in de rij staan, net zoals iedereen.”

RIDE Magazine