Lefevere over zaak-Van Aert: “Jumbo speelt het spel”
foto: Marcel Koch
maandag 3 december 2018 om 19:42

Lefevere over zaak-Van Aert: “Jumbo speelt het spel”

Patrick Lefevere heeft in een uitgebreid interview met Het Laatste Nieuws diverse onderwerpen uit het voorbije seizoen behandeld. Een daarvan is de zaak tussen Wout van Aert en Sniper Cycling, het bedrijf achter Veranda’s Willems-Crelan. De crosser verbrak daar zijn contract. “Maar voor mij is hij geen vrij renner”, zegt de baas van Quick-Step Floors.

Lefevere zelf zat ook met de drievoudig wereldkampioen veldrijden om tafel. “Ik heb een jaar geleden zo’n twee uur met Wout gesproken. De problemen met Nick Nuyens waren net begonnen. Wout moest zijn contract afkopen. Waardoor de ploeg in elkaar zou vallen. Ik wilde niet degene zijn die de ploeg van Nick liet crashen. Ik heb Wout gezegd: als je eruit bent, kunnen we misschien spreken.”

“Voor mij is Van Aert niet vrij”, zegt hij over de situatie van nu. “Ik denk dat Jumbo daar ook zo over denkt. Jumbo speelt het spel. Zolang Van Aert niet honderd procent zeker onder zijn contract uit is, gaan ze hem niet nemen. Niet dat ze bang zijn van Nuyens. Maar als de rechtbank tot een schadevergoeding beslist, of de UCI keert op haar stappen terug en oordeelt dat Van Aert nog onder contract lag, heeft Jumbo een probleem.”

De onduidelijke zaak nodigt Lefevere uit voor een opvallende uitspraak. “Misschien moet ik Nick Nuyens bellen, of ik Wout dit voorjaar niet voor twee maanden kan huren”, grapt hij. Het is een publiek geheim dat LottoNL-Jumbo de Belg een contract voorschotelde vanaf 1 januari 2020. Door de hele situatie die is ontstaan, zou dat een jaar eerder kunnen zijn.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.