zondag 3 juli 2022 om 08:42

Lefevere over zege Jakobsen: “Val heeft hem mentaal sterker gemaakt”

Video Een kleine twee jaar na zijn zware ongeluk in de Ronde van Polen, spurtte Fabio Jakobsen zaterdag naar de toch wel grootste overwinning uit zijn carrière. De sprinttroef van Quick-Step Alpha Vinyl snelde in Nyborg naar zijn eerste Touretappe, en dat in zijn allereerste deelname aan La Grande Boucle.

Patrick Lefevere, de teambaas van Quick-Step Alpha Vinyl, was na afloop uiteraard erg blij met de zege van zijn poulain. Voor de Belgische formatie is het bovendien een tweede opeenvolgende overwinning, na de verrassende triomf van Yves Lampaert in de openingstijdrit door Kopenhagen. “De ploeg heeft fantastisch gereden en Fabio werkt het af. Al goed”, liet Lefevere vlak na de winnende sprint van Jakobsen weten voor de camera van WielerFlits.

“We dachten al dat hij de beste sprinter ter wereld was, maar door die crash heeft hij misschien wel een jaar verloren. Anderzijds heeft hem dit in zijn hoofd sterker gemaakt. Hij is nu nog zelfverzekerder. Er was voor de Tour veel kritiek op onze selectie, maar ik ben een oude witte man en meestal krijg ik gelijk”, antwoordt Lefevere zijn criticasters met een knipoog.

Michael Mørkøv spreekt van ‘speciale zege’

Ook Michael Mørkøv, de laatste man in de sprinttrein van Jakobsen, kon na afloop zijn geluk niet op. “We kennen allemaal het verhaal van Fabio en dan nu winnen op het hoogste niveau. Het is zo’n geweldige kerel en ik geniet er enorm van dat hij nu een rit in de Tour heeft gewonnen. Het is al zo speciaal om hier in Denemarken te rijden, maar dat twee zeer goede vrienden (met Yves Lampaert en Jakobsen, red.) hier nu winnen… Het is ongelofelijk.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.