Lefevere pleit voor andere puntentelling UCI
zaterdag 4 december 2010 om 17:40

Lefevere pleit voor andere puntentelling UCI

Patrick Lefevere is van mening dat de UCI een andere puntentelling moet hanteren voor zijn sportieve ranglijst. Dat vertelde de teambaas van Quick Step tegen Het Nieuwsblad. De sportieve ranking bepaalt onder meer welke ploegen een WorldTour-licentie krijgen, maar Lefevere is van mening dat de klassiekers ondergewaardeerd zijn.

“De eindstand in het rondewerk krijgt te veel punten vergeleken bij het eendaagse wielrennen. Er moet een andere classificatie komen,” bepleit Lefevere. Het voormalige topteam Quick-Step staat in de ranking van de UCI (waarin prestaties over de laatste twee jaar zijn meegenomen) slechts achttiende. Het ontbreken van een kopman voor grote ronden is daar onder meer debet aan.

Daarnaast wordt Lefevere voorbij gestreefd door ploegen met grotere budgetten. “De rijke ploegen, en daar horen wij met onze 9,5 miljoen euro niet meer bij, zijn er op vooruitgegaan. Astana, Katusha, Sky en Rabobank draaien minstens op 14 miljoen. Wij gingen er op achteruit, maar zitten nog steeds boven het gemiddelde.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.