Lefevere richt pijlen op Jasper Philipsen
Philipsen wint in de Giro d'Italia U23. foto: IsolaPress
dinsdag 14 augustus 2018 om 08:21

Lefevere richt pijlen op Jasper Philipsen

Jasper Philipsen staat in de belangstelling van Quick-Step Floors. Ploegbaas Patrick Lefevere noemt de naam van de 20-jarige sprinter in een interview met Het Nieuwsblad. De Belg wist vorige week zijn eerste profzege te boeken, etappe vier in de Tour of Utah.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik zou Jasper graag zien komen en ik denk ook dat hij dat wil, maar er zijn nog kapers op de kust”, vertelt Lefevere. Hij noemt daarbij de CCC-ploeg rond Greg Van Avermaet. Philipsen, die dit jaar ook het eindklassement van de Belgische 2.2-koers Le Triptyque des Monts et Châteaux voor de tweede keer op zijn naam schreef, rijdt momenteel bij het pro-continentale Hagens Berman Axeon. “Vorig jaar is hij dankzij ons naar de ploeg van Axel Merckx kunnen gaan”, blikt de 63-jarige manager terug. “Hij heeft daar nog een contract van een jaar, maar wil de stap naar de WorldTour zetten en heeft daarvoor ook de goedkeuring van Axel. Ik zit deze week nog eens samen met zijn management.”

Zoektocht naar nieuwe sponsor
De ploeg Quick-Step Floors is nog altijd op zoek naar een hoofdsponsor voor volgend seizoen. Quick-Step Floors gaat op de achtergrond verder en Lidl heeft vanaf het begin aangegeven niet belangrijker te willen worden. Lefevere maakt het niet uit waar de belangrijkste geldschieter vandaan komt. “Dat mag gerust China of Mongolië zijn. Zolang ze maar echt geld meebrengen en geen Monopoly-geld.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
14 augustus 2018 08:30
Nog een sprinter?? Ik denk eerlijk gezegd niet dat een team met Viviani, Gaviria, Jakobsen, Hodeg én Philipsen op langer termijn gaat werken. Ik zie deze jongen toch beter passen bij Lotto-Soudal
14 augustus 2018 08:30
Ik hoop dat dropmaker Klene instapt bij Quickstep.
Lidl-Klene zou fantastisch bekken. Maakt onze favoriete rapper vast een ploeglied voor The Wolfpack.
14 augustus 2018 08:32
Ja, een sprinter kunnen ze daar nog wel gebruiken.
14 augustus 2018 08:44
Heb niet zo direct een idee hoe de selecties en tickets verdeeld worden in het baanwielrennen maar zou het niet kunnen dat Gaviria en Viviani volgend jaar veel meer op de baan zullen moeten rijden met het oog op Tokio en Philipsen dan met het oog daarop is?
14 augustus 2018 09:05
Je kan niet beter zitten als beginnen sprinter. Leren van gaviria en vooral viviani. En dan af en toe een kans krijgen zoals hodeg en jakobsen dit seizoen. Over twee seizoenen zullen er natuurlijk wel wat keuzes gemaakt moeten worden maar dat is voor dan
14 augustus 2018 09:20
Ik hoop niet dat Philipsen naar QS gaat, maar de keuze vind ik niet gek. Hij heeft namelijk ook heuvel-op een goeie sprint in de benen. Misschien verdient hij het etikel puncher wel. Daarom zou hij zich best eens kunnen ontwikkelen richting Ardennenklassiekers.
14 augustus 2018 09:26
@secondant lol
14 augustus 2018 10:23
Wat bedoelt hij met de zin dat Phillipsen dankzij hun bij zijn huidige ploeg rijdt? Ik neem toch aan dat zo'n talent de ploegen voor het uitzoeken had en daarvoor geen bemiddeling van een WT-ploeg nodig had. Ik zou het vreemd vinden mocht Axel op die manier werken.
14 augustus 2018 10:54
what thee...
Niet overdrijven eh Patje ge hebt er al 4 + Remco EVNP.
14 augustus 2018 11:56
Na Coucke,die nu kiekens aan het eten is in Brussel,heeft Lefevere geen echt grote Vlaamse sponsor meer gehad.
14 augustus 2018 12:01
“Vorig jaar is hij dankzij ons naar de ploeg van Axel Merckx kunnen gaan”
Axel wil geld zien, vandaar deze opmerking van de sluwe vos.....
14 augustus 2018 12:49
Doet Quick-Step met de klassieke renners eigenlijk niet hetzelfde als Sky met de ronderenners dus alle talenten opkopen? En vinden we dat dan ook kwalijk of ligt het anders omdat het hier een Belgische ploeg betreft?

Zou Lefevre Van der Poel al een contract hebben aangeboden dat in gaat na Tokio 2020?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.