Lefevere: “Sagan is geen zes miljoen waard”
foto: Sirotti
woensdag 13 april 2016 om 13:31

Lefevere: “Sagan is geen zes miljoen waard”

Het zou een publiekelijk geheim zijn: Peter Sagan trekt na dit seizoen naar Etixx-Quick-Step, tegen een jaarsalaris van zes miljoen euro. Kletskoek, aldus Patrick Lefevere tegenover Het Laatste Nieuws. “Niemand is dat waard”, vindt de Belgische ploegleider.

Tinkoff speelbal en miljoenenspel
Fietsfabrikant Specialized is er alles aan gelegen om goudhaantje Sagan op haar fietsen te laten rijden, aangezien The Hulk ongekend populair is in de Verenigde Staten. Het Amerikaanse fietsenmerk is leverancier van Tinkoff, Astana en Etixx-Quick-Step. Omdat Tinkoff waarschijnlijk wegvalt aan het einde van het seizoen, komt de huidige wereldkampioen vrij op de markt. De Kazakken zien de komst van Sagan niet zitten wegens een vermindering van het budget, terwijl ook Lefevere de boot nog eventjes afhoudt. Ook Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke en John Degenkolb hebben een aflopend contract, die door Etixx-Quick-Step eveneens nauwlettend in de gaten worden gehouden. Specialized-oprichter Mike Sinyard lekte volgens de Belgische krant daarom naar De Telegraaf dat de komst van Sagan naar de ploeg van Lefevere een done deal was en de Slowaak tijdens de Tour of California het contract ondertekent. Californië is de thuisbasis van de fietsenconstructeur.

Rijden Sagan en Terpstra volgend jaar gezamelijk in Etixx-blauw? - foto: Marcel Koch

Rijden Sagan en Terpstra volgend jaar gezamelijk in Etixx-blauw? – foto: Marcel Koch

Lefevere niet direct positief
De Belgische ploegleider kreeg afgelopen zaterdag een telefoontje van Sinyard over de kwestie-Sagan. Naar eigen zeggen is dat het enige contact wat Lefevere met Specialized had over de wereldkampioen. “Zes miljoen euro is niet realistisch. Niemand is dat waard. Hoeveel fietsen moet je dan verkopen?” De fietsfabrikant zou zelf een derde van Sagans salaris, die daarmee de best betaalde wielrenner ter wereld zou worden, willen ophoesten. “Vier miljoen is twintig procent van het budget van mijn ploeg. En dat voor één coureur. Dan heb ik het nog niet over de hofhouding die hij nog meebrengt. Vorig jaar ben ik met de pet rond gegaan bij mijn sponsors om Marcel Kittel te kunnen betalen. Toen ik terugkeerde, lag er niet veel in die pet. Ik ben niet van plan om nog een keer met mijn pet rond te gaan.” Een kader waarbinnen Lefevere kan handelen met Sagan, is er volgens de Belg nog evenmin.

Blijft Boonen?

Boonen bracht na Parijs-Roubaix een eresaluut. Zijn laatste? - foto: Sirotti

Boonen bracht na Parijs-Roubaix een eresaluut aan het publiek op de Vélodrom. Zijn laatste? – foto: Sirotti

Etixx-Quick-Step beschikt tijdens de Vlaamse voorjaarsklassiekers van 2017 in ieder geval over Niki Terpstra en Zdeněk Štybar. Beide renners hebben een doorlopend contract. Ook Tom Boonen blijft mogelijk bij de ploeg van Lefevere, al vraagt zijn ploegleider zich hardop af of één uitschieter per jaar voldoende is voor een vernieuwde verbintenis. Het Laatste Nieuws zinspeelt bij Boonen vervolgens op een contract voor een halfjaar.

RIDE Magazine
29 Reacties
Sorteer op:
13 april 2016 20:43
De beste man heet Lefevere. Het staat bovenaan het bericht correct gespeld.
13 april 2016 23:39
Zouden beter Sagan laten voor wat is het en zich concentreren om alle toppers aan boord te houden.
14 april 2016 09:43
Oei oei dan word de Lidl een elite winkel en niet meer te betalen voor de doelgroep( het geld moet toch ergens van dan komen)
24 mei 2016 20:11
En ook de aankoop van dat fietsenmerk is buitensporig hoog. Zal nog wel verder de hoogte inschieten waarschijnlijk.
Bij Specialized geloven ze namelijk dat een racefiets veel meer is ?
Zie: https://www.specialized.com/nl/nl/bikes/road
Het schijnt als je op een Specialized racefiets stapt dat het gevoel wat je dan krijgt "met geen pen is te beschrijven".....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.