Lefevere vreest faillissement wielerteams: “Zelf ben ik ook bang”

vrijdag 10 april 2020 om 08:55
Lefevere vreest faillissement wielerteams: “Zelf ben ik ook bang”

Patrick Lefevere - foto: Cor Vos

Dat de coronacrisis grote financiële gevolgen gaat hebben voor de wielersport, is onontkoombaar. Niet alleen de wedstrijden, maar ook de teams hebben het zwaar. Meerdere ploegen vroegen al aan hun renners om salaris in te leveren. Patrick Lefevere vreest dat er faillissementen gaan volgen.

“Ik vrees dat er wielerteams failliet zullen gaan”, vertelt de teambaas van Deceuninck-Quick-Step aan Sporza. “Zelf ben ik ook bang. Teams die gesponsord worden door privé-bedrijven kunnen het zich moeilijk veroorloven om niet te koersen tot eind juni”, geeft hij aan.

Het verdienmodel van wielerploegen blijft kwetsbaar. “Het verschil met voetbal is dat voetbalclubs spelers hebben die ze kunnen verkopen. In de koers bestaat er geen transfergeld. Wij leven bij de gratie van sponsors en een beetje merchandising,” legt hij uit.

Enkele dagen geleden vertelde Francis Van Eeckhout, CEO van hoofdsponsor Deceuninck, nog in gesprek te zijn met de ploeg. “Het is zeker niet de bedoeling om de stekker eruit te trekken”, klonkt het.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.