Lefevere wil doorbraak in onderhandelingen met Cavendish: “Werkt op mijn zenuwen”
foto: Cor Vos
zaterdag 20 november 2021 om 17:52

Lefevere wil doorbraak in onderhandelingen met Cavendish: “Werkt op mijn zenuwen”

Bijna niemand twijfelt erover dat Mark Cavendish gaat bijtekenen bij Deceuninck-Quick-Step, maar de handtekeningen staan nog altijd niet onder het contract. Tot ergernis van ploegbaas Patrick Lefevere: “Het werkt op mijn zenuwen dat het zo lang aansleept.”

Op de Zesdaagse van Gent wil de manager een doorbaak forceren, zo bericht Het Laatste Nieuws. Nu Cavendish aanwezig is in ’t Kuipke, wil Lefevere de kans grijpen voor hij weer naar huis vertrekt. “Anders wordt het weer uitgesteld. Zaterdag wil ik dit afronden. Ik weet dat hij dat ook wil. Elke keer als hij iemand van de ploeg hoort, vraagt hij wat ik gezegd heb.”

Het afronden van de onderhandelingen zit hem in de financiële details. Waar Cavendish een hoger salaris wil, geeft Lefevere hem liever meer winstpremies. Lefevere: “Cavendish vindt dat zijn imago ook waarde heeft, maar ik moet vooral aan het imago van mijn ploeg denken. Waar gaat het heen als ik hiermee begin? Dan staat volgende week ‘the next sexy thing’ aan mijn deur.”

Ook de toekomst van Cavendish na zijn sportcarrière is een onderhandelingspunt. De Brit wil graag aan de ploeg verbonden blijven, maar niet als ploegleider. “Als ik dan vraag wat wel, zegt hij dat hij met mij wil meelopen en leren. Maar moet ik iemand betalen om te leren?”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.