Leider Barguil: “Ik verwacht vandaag een hevige strijd”

zondag 18 augustus 2019 om 11:22
Leider Barguil: “Ik verwacht vandaag een hevige strijd”

foto: Cor Vos

Warren Barguil baalde toch even op de top van de bijzonder steile Storheia. De klimmer moest in de laatste honderden meters zijn meerdere erkennen in thuisrijder Odd Christian Eiking, waardoor hij nog altijd wacht op zijn eerste zege in de Franse tricolore trui. En toch mocht Barguil na afloop het podium op, aangezien hij de nieuwe leider is in de Arctic Race of Norway.

De kopman van Arkéa-Samsic leek alles onder controle te hebben bij het ingaan van de laatste kilometer, maar het was Eiking die over de meeste explosiviteit beschikte. De Noor boekte voor eigen volk een prestigieuze overwinning, maar Barguil wist zijn grote uitdager Alexey Lutsenko wel op voldoende achterstand te zetten, waardoor de Fransman de nieuwe leider is.

“Ik sta hier toch met gemengde gevoelens”, zo vertelt Barguil in het flashinterview. “Het is geen verrassing dat Eiking hier wint, aangezien hij gemotiveerd is om voor eigen volk te schitteren. Toen hij versnelde in de laatste kilometer, wachtte ik op een reactie van Lutsenko.” De Kazach zat echter aan zijn limiet, waardoor Barguil zelf de kastanjes uit het vuur moest halen.

Drie seconden 
“Ik slaagde er echter niet meer in om het gat te dichten. Het is frustrerend dat ik niet meteen reageerde, aangezien ik een mooie kans heb laten liggen om als Frans kampioen te zegevieren”, aldus Barguil, die wel de beste papieren heeft om het eindklassement te winnen. Het verschil met de normaal snellere Lutsenko is echter maar drie seconden. “Ik verwacht echt een hevige strijd om de eindzege.”

De renners koersen in de slotetappe van Lødingen naar Narvik. In de finale staan er nog drie lokale ronden op het menu, met als scherprechter de Skistula Summit (2,3 km aan 6,6%). Ook de finishstraat in Narvik loopt lichtjes omhoog. “Het is ontzettend close in het klassement. Lutsenko heeft al genoeg aan een paar bonificatieseconden, maar ik ben supergemotiveerd”, aldus Barguil.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.