Lelangue sluit komst Van Avermaet naar Lotto Soudal uit
foto: Cor Vos (archief)
zondag 14 juni 2020 om 17:19

Lelangue sluit komst Van Avermaet naar Lotto Soudal uit

John Lelangue is niet van plan om Greg Van Avermaet naar Lotto Soudal te halen. “In mijn ogen zou het respectloos zijn naar de olympische kampioen en onze huidige kopmannen”, stelt de teammanager van Lotto Soudal tegen La Dernière Heure.

Lelangue heeft nochtans een verleden met Van Avermaet, de twee werkten bij BMC met elkaar samen. Nu voert Lelangue bij Lotto Soudal een ploeg aan met Philippe Gilbert, John Degenkolb en Tim Wellens als speerpunten in de klassement. “Greg is een super renner en iemand waar ik van houd, maar het zou niet logisch zijn om een specialist voor de Vlaamse klassiekers te halen bij een kerngroep die al bestaat uit Gilbert, Degenkolb en Wellens”, aldus de manager.

Van Avermaet liet onlangs weten open te staan voor een transfer, nu zijn huidige ploeg CCC aan het eind van dit seizoen de hoofdsponsor kwijtraakt. Gouden Greg geeft de voorkeur echter aan een langer verblijf als teambaas Jim Ochowicz een nieuwe sponsor vindt. Bij Lotto Soudal wordt voorlopig nog niet gedacht aan transfers of contractverlengingen. “Waarom zou ik me nerveus maken? Ik heb nog vijftien renners onder contract, inclusief onze leiders”, zei Lelangue vorige week tegen WielerFlits.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.