LeMond: “Quintana zal nooit de Tour winnen”
foto: Cor Vos
maandag 1 juli 2019 om 15:52

LeMond: “Quintana zal nooit de Tour winnen”

Greg LeMond heeft grote twijfels bij de koerstactiek van Nairo Quintana. De voormalig wereldkampioen en Tourwinnaar denkt zelfs dat de Colombiaanse kopman van Movistar nooit op het hoogste podium zal staan in de Tour. “Hij is een geweldig talent, maar ik denk niet dat hij de Tour de France ooit zal winnen”, aldus LeMond tegen Cyclingnews.

Bij afwezigheid van toppers als Chris Froome, Tom Dumoulin en Primoz Roglic, heeft LeMond Quintana wel op een lijstje staan. “Ik blijf hopen dat hij een favoriet is, maar ik zou graag zijn trainer willen zijn en begrijpen wat hij doet. Hij is namelijk niet explosief. Je kan niet acht weken lang op 3.000 meter hoogte zitten… Het aantal rode bloedcellen gaat omhoog, maar je verliest power.”

“Hij mist het vermogen om aan te vallen en in de ontsnapping te zitten. Hij zoekt altijd naar evenwicht. Het is een verrassing dat hij zijn potentieel niet heeft kunnen waarmaken”, zegt LeMond over de tweede plaats die Quintana in 2013 behaalde als 23-jarig talent.

Strijden tegen Team Ineos
LeMond ziet daardoor de favorietenlijst voor de Tour korter worden. “Het opent deuren voor jongens als Bardet en Pinot, die al eens heel close waren, maar altijd Froome of iemand anders boven zich hadden staan. Het zal lastig worden om Team Ineos te verslaan. Zij hebben een goede strijdwijze.”

LeMond vindt Geraint Thomas de topfavoriet. “Hij is stilletjes in vorm aan het komen. Het gaat er niet om wat je doet in de voorbereidingskoersen, maar wat je doet in de Tour”, aldus LeMond, die ook Egan Bernal benoemt. “Ik zag zijn resultaten in de Ronde van Zwitserland, dat was best geweldig. Er zijn veel nieuwe toppers. Ik denk dat Fuglsang ook een favoriet is, maar ik denk niet dat hij in de derde week er nog bij zit.”


RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.