Lennard Kämna jaar langer bij Sunweb
foto: Sirotti
vrijdag 6 april 2018 om 12:05

Lennard Kämna jaar langer bij Sunweb

Lennard Kämna heeft zijn contract bij Sunweb met een jaar verlengd. De 21-jarige Duitser blijft tot minstens het einde van 2019 een ploegmaat van Tom Dumoulin.

“Ik ben trots dat ik ook volgend seizoen in deze ploeg mag rijden”, zegt de renner in het persbericht van de ploeg. “Ik voel me thuis in het team. De expertise van de omkadering en ervaring van oudere renners helpt mij om de volgende stap te zetten.”

“Wij zijn blij met de ontwikkeling van Lennard”, zegt ploegleider Sebastian Deckert. “Lennard heeft afgelopen seizoen grote stappen gezet. Niet alleen qua resultaten maar op alle vlakken als professioneel wielrenner. Wij zien dat hij een waardevolle team player is in de WorldTour-wedstrijden.”

Kämna debuteerde vorig jaar in de WorldTour-ploeg van Sunweb. Hij noteerde onder meer een achtste plaats in de individuele tijdrit van de Ronde van Spanje en finishte als tweede in de wegwedstrijd van het WK wielrennen voor beloften, ook maakte hij deel uit van de Sunweb-selectie die wereldkampioen ploegentijdrit werd.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
6 april 2018 12:28
Slimme zet!!!
6 april 2018 13:27
Eén jaartje extra? Ja, daar spreekt heel veel vertrouwen uit.
6 april 2018 14:06
Misschien wilde hij zelf niet of teveel? Een jaar is inderdaad niet lang...
6 april 2018 14:12
Tot wanneer lopen de sponsorcontracten?
6 april 2018 14:57
2021 volgens mij, tot dan ligt Dumoulin in ieder geval vast dus ik vind een jaar ook niet erg lang in dat geval. Vooral omdat juist Sunweb vaak langere verlengingen doorvoert.
6 april 2018 19:29
Het is inderdaad opmerkelijk dat het om een contract voor 'slechts' een jaar gaat. Sunweb is normaal een ploeg die de jonge talenten waar ze mee door willen, direct voor meerdere jaren aan zich binden. Het is ook redelijk vroeg in het seizoen voor een verlenging, dus moet hij ondertussen voldoende hebben getoond om vertrouwen in zijn toekomst te hebben. Mocht dat nog niet zo zijn, dan hadden ze het ook nog aan kunnen kijken.
6 april 2018 19:50
@vlek
Dat is de lange versie van mijn post, zo'n beetje ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.