Lennard Kämna mag Intensive Care verlaten: “Een grote stap voorwaarts”
foto: Cor Vos
zondag 7 april 2024 om 11:32

Lennard Kämna mag Intensive Care verlaten: “Een grote stap voorwaarts”

Het gaat steeds beter met Lennard Kämna. De Duitser, die afgelopen woensdag het slachtoffer werd van een aanrijding met een auto tijdens een trainingsrit, heeft de Intensive Care verlaten. “Hij is al verplaatst naar een normale ziekenhuisafdeling”, laat zijn ploeg BORA-hansgrohe weten in een persbericht.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Lennard zijn herstel is de afgelopen dagen goed verlopen. Hij heeft de Intensive Care inmiddels kunnen verlaten. Lennard is stabiel en al verplaatst naar een normale ziekenhuisafdaling op Tenerife. Zijn blessures, en dan met name in de borstomgeving, zijn met enkele gebroken ribben en een longkneuzing nog wel zodanig dat hij behandeling nodig heeft.”

“Lennard heeft een grote stap voorwaarts kunnen zetten”, geeft teambaas Ralph Denk aan. “Het is heel goed nieuws dat hij naar een andere afdeling is verplaatst. Ik wil de medische staf bedanken voor de inspanningen van de laatste dagen. We wensen Lennard met z’n allen een spoedig herstel.”

De 27-jarige Kämna werd vorige week aangereden tijdens een trainingsrit op het Spaanse eiland Tenerife, waar hij zich aan het voorbereiden was op de Giro d’Italia (4-26 mei). “De eerste bevindingen wijzen erop dat de bestuurder van het voertuig linksaf draaide en zo in botsing kwam met Lennard. Hij reed op dat moment met de andere renners van onze trainingsgroep, bijgestaan door twee coaches.”

“Er waren geen andere mensen betrokken bij het incident”, liet de ploeg al weten. De Duitse liep ‘meerdere blessures’ op. “We zijn opgelucht dat de toestand van Lennard gestabiliseerd is na dit ernstige ongeval en dat het naar omstandigheden goed met hem gaat.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.