Lennard Kämna verlengt zijn contract, maar skipt de Tour

vrijdag 28 mei 2021 om 15:45
Lennard Kämna verlengt zijn contract, maar skipt de Tour

Kämna won in 2020 een etappe in de Tour de France - foto: Cor Vos

Goed en slecht nieuws voor Lennard Kämna: de Duitse renner verlengde zijn contract bij BORA-hansgrohe met een jaar, maar moet waarschijnlijk noodgedwongen afzien van deelname aan de Tour de France. Kämna kampt namelijk met een infectie en last daarom een pauze in.

“Na veel overleg met mijn coach en de ploeg heb ik besloten dat ik dit jaar hoogstwaarschijnlijk niet meedoe aan de Tour de France. Een moeilijke beslissing die pijn doet”, laat Kämna via zijn ploeg weten. Hij won afgelopen jaar nog de etappe naar Villard-de-Lans. “Voorlopig heb ik mijn doelen en plannen voor het seizoen uitgesteld tot de late zomer.”

De 24-jarige renner was het seizoen nochtans goed begonnen met een etappezege in de Ronde van Catalonië. “Daarna kampte ik met een infectie, waarvan ik in de Volta ao Algarve nog steeds last had. Ook moest ik de hoogtestage afzeggen die ik had gepland voor de Tour. Misschien heb ik in de lente wat te hard van stapel gelopen en te weinig aandacht besteed aan mijn herstel.”

Tegelijk maakte BORA-hansgrohe bekend dat Kämna zijn contract met de ploeg met een jaar had verlengd. “Ik bevind me hier in de perfecte omgeving en dat hebben de afgelopen weken alleen maar bevestigd. We hebben gemeenschappelijke doelen, die ik nog altijd erg graag nastreef. Nu wil ik eerst weer helemaal fit worden.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.