‘Lennert Van Eetvelt en Florian Vermeersch treden binnenkort weer in competitie’
Florian Vermeersch - foto: Cor Vos
donderdag 13 juni 2024 om 13:06

‘Lennert Van Eetvelt en Florian Vermeersch treden binnenkort weer in competitie’

Er is een reële kans dat Lennert Van Eetvelt én Florian Vermeersch binnenkort weer in competitie aantreden, zo meldt Het Nieuwsblad. Beide renners van Lotto Dstny liggen al geruime tijd in de lappenmand.

Van Eetvelt – die zeer voortvarend begon aan 2024 – kwam al sinds Strade Bianche niet meer in actie vanwege knieproblemen. Zijn rentree werd meerdere keren uitgesteld, aangezien hij weer last kreeg van zijn knie en ook werd aangereden op training. De 22-jarige klimmer zou eigenlijk zijn opwachting maken in de Ronde van Zwitserland, maar ook deze rittenkoers kwam te vroeg.

De winnaar van de UAE Tour lijkt intussen wel hersteld van zijn knieperikelen. Als alles blijft verlopen zoals gewenst, zal Van Eetvelt volgens Het Nieuwsblad volgende week donderdag (20 juni) weer een rugnummer opspelden voor het BK tijdrijden in Binche.

Florian Vermeersch
Voor zijn ploeggenoot Florian Vermeersch is er ook licht aan het einde van de tunnel. De 25-jarige klassiekerspecialist – die naar verluidt bijna rond is met UAE Emirates – keert op zondag 23 juni terug in het peloton. Vermeersch zal meedoen aan het BK op de weg in en rond Zottegem. Hij was de voorbije vier maanden niet inzetbaar vanwege een dijbeenbreuk, opgelopen bij een zware val in de Ronde van Murcia.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.