Lennert Van Eetvelt grijpt de macht in de Vredeskoers U23
Van Eetvelt op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zaterdag 4 juni 2022 om 16:32

Lennert Van Eetvelt grijpt de macht in de Vredeskoers U23

Lennert Van Eetvelt heeft een dubbelslag geslagen in de Vredeskoers U23. De Belgische renner, voor de komende jaren al verzekerd van een profcontract bij Lotto Soudal, won de bergetappe naar Dlouhé Stráně en nam de koppositie in het algemeen klassement over van de Tsjech Pavel Bittner.

De zaterdagetappe stond met rood omcirkeld in de agenda’s van de klassementsrenners. In de finale stond twee keer de beklimming naar Přístřešek Pod horní nádrží op het programma. Na ruim 105 kilometer rondden de renners voor de eerste keer de top, om via een afzink de klim nog een keer naar boven te rijden. Uiteindelijk was de aankomstlijn getrokken ter hoogte van het stuwmeer Dlouhé Stráně.

In het eerste koersuur kwam een kopgroep tot stand met de 21-jarige Fransman Mattéo Vercher, dit seizoen winnaar van de Manche-Atlantique en de Maggioni Classic Chatillon-Dijon, en de 20-jarige Nederlander Enzo Leijnse uit de opleidingsploeg van Team DSM. Zij pakten meer dan twee minuten voorsprong, maar werden in aanloop naar de eerste keer de Přístřešek Pod horní nádrží ingelopen door het peloton.

Het peloton dunde op de dubbele passage van deze beklimming fors uit. Uiteindelijk was de 20-jarige Lennert Van Eetvelt, onderdeel van de beloftenploeg van Lotto Soudal en dit seizoen onder meer tweede in Luik-Bastenaken-Luik U23, de sterkste aan de finish. De Spanjaard Alejandro Franco, die in 2023 beroepsrenner wordt bij Burgos-BH, kwam als tweede over de streep, Rudy Porter uit Australië, de nummer vier uit de voorbije Alpes Isère Tour, werd derde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.