Lennert Van Eetvelt haalt zijn gram bij rentree: klimmer slaat dubbelslag in Alpes Isère Tour
foto: Cor Vos
zaterdag 27 mei 2023 om 17:16

Lennert Van Eetvelt haalt zijn gram bij rentree: klimmer slaat dubbelslag in Alpes Isère Tour

Lennert Van Eetvelt heeft op dag vier van de Alpes Isère Tour (UCI 2.2) een dubbelslag geslagen. De 21-jarige Belg soleerde naar de ritzege en veroverde zo ook de leiderstrui. Lotto Dstny zette Van Eetvelt eind april op non-actief wegens een ‘vermeende inbreuk op de anti-dopingwet’, maar het klimtalent werd al snel vrijgesproken. In de Alpes Isère Tour keerde hij terug in koers.

De vierde etappe van de Alpes Isère Tour ging van Monsteroux-Milieu naar Saint-Maurice-l’Exil. Onderweg lagen de nodige beklimmingen, waaronder de Col du Petit Mont Noir (13,5 km aan 7,5%). Daarna was het nog wel meer dan honderd kilometer naar de streep over heuvelachtig terrein.

Van Eetvelt, die deze week uitkomt voor de opleidingsploeg van Lotto Dstny, wist uiteindelijk alleen weg te rijden en zou solo over de streep komen. Oscar Onley werd op 52 seconden tweede. Ook de Brit rijdt deze week niet voor de hoofdmacht van Team DSM, maar voor Development Team DSM. Verderop in de top-tien vinden we onder meer Tijmen Graat (vijfde) en Pepijn Reinderink (zesde) terug.

In het algemeen klassement heeft Van Eetvelt een voorsprong van 55 seconden op Onley, de nummer twee in de rangschikking. Zondag wacht de laatste én lastigste rit van de Alpes Isère Tour. In de finale moet de Col de Porte (14 km aan 7,3%) beklommen worden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.