Lennert Van Eetvelt kijkt na operatie weer vooruit: “Verschrikkelijke weken achter de rug”
foto: Cor Vos
donderdag 25 april 2024 om 12:04

Lennert Van Eetvelt kijkt na operatie weer vooruit: “Verschrikkelijke weken achter de rug”

Lennert Van Eetvelt schoot dit seizoen als een komeet uit de startblokken, maar staat inmiddels al bijna twee maanden aan de kant met een knieblessure. De Belg van Lotto Dstny heeft naar eigen zeggen ‘enkele verschrikkelijke weken’ achter de rug, maar kan inmiddels weer vooruit kijken.

De ellende voor Van Eetvelt begon na Strade Bianche. “Ik was redelijk vermoeid van de koers zelf en had een zware reisdag richting Tenerife. Daar ben ik opnieuw beginnen trainen. Heel veel steile klimmen en zo. Maar de knie begon te zeuren. Ik dacht: ‘Dat gaat zo wel weg’ en bleef trainen. Mijn focus lag op de Ronde van Catalonië. Maar het werd erger en erger. Een overbelasting. Danig zelfs dat ik terug naar België moest. Ik ben blijven sukkelen. Tot we vorige week beslisten dat er geen vooruitgang was, dat een operatie zich opdrong.”

De 22-jarige Van Eetvelt werd afgelopen maandag geopereerd aan zijn knie, maar wat is nu precies het probleem? “Hoffitis (benaming voor een zwelling en/of irritatie, red.) is de juiste term. Hoe de irritatie exact veroorzaakt is, weten we niet. De ingreep is goed verlopen”, laat de klimmer weten in gesprek met Het Nieuwsblad. “Volgende week mag ik rustig beginnen fietsen bij de kinesist. Het hangt ervan af hoe dat gewricht reageert op de eerste bewegingen en trainingen.”

Rentree in Zwitserland?
“Ondertussen heb ik minstens evenveel gerust als in het tussenseizoen. Reken daar nog twee weken bij en dat zal de langste periode zijn als prof dat ik weinig kon doen. Ik verlang naar het moment dat ik in de zon van Tenerife opnieuw voluit mag trainen. Ik heb verschrikkelijke weken achter de rug.”

Van Eetvelt kan nu dus langzaam beginnen met revalideren, maar wanneer zien we de jonge coureur weer terug in koers? “Kan ik effectief over twee weken beginnen, dan hoop ik nog in een goede conditie te kunnen starten in de Ronde van Zwitserland (9-16 juni). Ik weet uit ervaring dat ik redelijk snel in vorm kan zijn. Haal ik 9 juni niet, dan is het een beetje kijken naar de rest van het jaar.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.