Lennert Van Eetvelt moet onder het mes en komt voorlopig nog niet in actie
foto: Cor Vos
zaterdag 20 april 2024 om 19:05

Lennert Van Eetvelt moet onder het mes en komt voorlopig nog niet in actie

Update Lennert Van Eetvelt wordt maandag geopereerd aan zijn knie. Dat meldt Het Nieuwsblad. De hoop was dat de klimmer van Lotto Dstny, die al anderhalve maand langs de kant staat met knieklachten, de competitie kon hervatten in de Ronde van Hongarije (8-12 mei). Door een ‘kleine ingreep’ zal dat echter niet mogelijk zijn.

Van Eetvelt zal na de operatie een extra week moet rusten, waarna hij voorzichtig weer mag beginnen met trainen. Maar voordat hij terug kan keren in koers, zijn we op zijn minst vijf weken verder, is de verwachting. De Ronde van Hongarije is dus geen optie, maar de Ronde van Zwitserland (9-16 juni), die al op zijn oorspronkelijke programma stond, lijkt nog wel mogelijk te zijn. Van Eetvelt heeft later dit seizoen ook nog de Vuelta a España op zijn programma.

Het vroege voorjaar verliep uitstekend voor Van Eetvelt. Hij won in januari al op Mallorca, was in februari de beste in de UAE Tour en werd begin maart ook nog elfde in Strade Bianche. Daarna kreeg echter last van zijn knie, waardoor hij al af moest zeggen voor de Ronde van Catalonië. Vervolgens bleken ook de Ardennenklassiekers te vroeg te komen. Hij moest noodgedwongen afzeggen voor de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Nu is ook de Ronde van Hongarije van zijn programma geschrapt.

Update om 19.05 uur: Ploeg bevestigt nieuws
Het nieuws is inmiddels bevestigd door Lotto Dstny. Zij delen ook nog mee dat de operatie aanstaande maandag gepland staat in het AZ Herentals.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.