Lennert Van Eetvelt moet passen voor Ardennenklassiekers
foto: Cor Vos
maandag 8 april 2024 om 12:09

Lennert Van Eetvelt moet passen voor Ardennenklassiekers

Lotto Dstny moet het in de Ardennenklassiekers stellen zonder Lennert Van Eetvelt. De 22-jarige klimmer kampt nog altijd met knieproblemen. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Van Eetvelt kende een uitstekend begin van zijn seizoen. Hij won in januari al op Mallorca, was in februari de beste in de UAE Tour en werd begin maart ook nog elfde in Strade Bianche. Daarna kreeg echter last van zijn knie, waardoor hij al af moest zeggen voor de Ronde van Catalonië. Nu blijken ook de Ardennenklassiekers te vroeg te komen. Hij moet noodgedwongen afzeggen voor de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Lui.

Het is de bedoeling dat Van Eetvelt in de Ronde van Hongarije zijn rentree maakt. Die rittenkoers duurt van 8 tot en met 12 mei. Met Maxim Van Gils heeft Lotto Dstny, ondanks het ontbreken van Van Eetvelt, nog altijd een gevaarlijke klant voor de Ardennenklassiekers. Van Gils was dit jaar al derde in Strade Bianche en zevende in Milaan-San Remo. Daarnaast won hij de tot een individuele tijdrit ingekorte Ruta del Sol en stond hij op het podium van de Faun Drôme Classic (derde) en Gran Premio Miguel Indurain (derde).

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.