Leo van Vliet acht kans op vrouwen-Amstel Gold Race ‘fifty-fifty’

Leo van Vliet acht kans op vrouwen-Amstel Gold Race ‘fifty-fifty’

foto: Sirotti

donderdag 14 april 2016 om 21:20

Een Amstel Gold Race voor vrouwen, daar staat koersorganisator Leo van Vliet niet onwelwillend tegenover. Dat vertelde hij in het L1-programma AvondGasten. Van Vliet zegt dat de kans op een vrouwen-Gold Race fifty-fifty is.

“Ik ben persoonlijk zeker geen tegenstander en we zijn één van de weinig wedstrijden die het nog niet hebben”, aldus de oud-prof en voormalig bondscoach. “We moeten er ook klaar voor zijn, het is een hele belasting voor een organisatie. We denken er over na en hebben er al met verschillende mensen over gesproken, zoals met gedeputeerde Koopmans.” Ger Koopmans is in Limburg de gedeputeerde van Financiën, Sport en Cultuur.

Als mogelijk beer op de weg ziet Van Vliet de vergrijzing van verkeersregelaars. “Als we het doen, willen we het goed doen”, zegt hij. “Maar het is zeker niet onmogelijk.”

Aanstaande zondag staat de manneneditie van de Amstel Gold Race op het programma. Deze behoort tot de WorldTour. Daarnaast is zaterdag een toerversie van de ‘Gold Race’ door het Limburgse land.

[poll id=”216″]

Dit artikel delen:

35 Reacties

Sephiroth 14 april 2016 om 21:34

Ik hoop heel hard dat het de juiste fifty word, mooie race en vaak vind ik het vrouwen wielrennen toch ook wel leuk om te kijken (ookal ken ik er velen nog niet :P)

nasibal 14 april 2016 om 21:54

Twee opties: Of wel, of niet. Dat lijkt me inderdaad fifty fifty

Verweggistan 14 april 2016 om 22:06

Bij wedstrijden als Amstel en Luik zou het zeker niet erg zijn als ze de uitzending beginnen met eerst de finale van de vrouwenkoers.

LutsenkoFan 14 april 2016 om 22:39

Ik zie geen reden , behalve kosten , om hier tegen te zijn.

Robs234 14 april 2016 om 22:47

Eens met Verweggistan. Die heuvelklassiekers zijn voor de finale aanbreekt toch dodelijk saai :p

Wheely 14 april 2016 om 22:52

Ik zeg doen! :)

reusjen 14 april 2016 om 22:58

Als het financieel haalbaar is, is er geen reden om het niet te doen lijkt me.

simplex 14 april 2016 om 23:06

Leo ziet als beer op de weg de vergrijzing van verkeersregelaars. Lijkt me nog steeds op te lossen. Als jaargenoot van Leo en als team van verkeersregelaars alhier locaal/regio ben ik één van de jongsten ;) Dus Leo blijf geloven in de 50/60/70 plussers. Het lijkt een beetje op de arbeidsmarkt? Een pak ervaring op allerlei gebied brengen wij in.
Maar inderdaad het valt wel op dat dit soort taken en het organiseren van en hulp bieden bij koersen steeds minder door de jongere generaties worden opgepakt.
Wellicht hebben zij andere (sociale) verplichtingen of staan ze liever achter de dranghekken of in het rennerskwartier. En een deel zit thuis op Wielerflits van alles te beschouwen of af te kraken. Soms zonder live zelf veel koersen en dan ook op lagere niveau’s en de vrouwen te hebben gezien.

aeroventiel 14 april 2016 om 23:17

Gwn matrix borden langs de weg zetten die de dames waarschuwen voor gevaren:)

dikkechaap 14 april 2016 om 23:40

Vrouwenkoers erin, Leo van Vliet eruit.

mhp88 14 april 2016 om 23:51

Het lastige van de AGR is dat het omlopen zijn door Limburg. De mannen komen overal twee, drie of zelfs vier keer. Het zal dan ook een hele logistieke klus worden om de dames op dezelfde dag te laten rijden. Op een andere dag is dan eventueel mogelijk, maar dan moet je wel weer heel veel regelen.

Daarnaast ben ik helemaal voor. Hopelijk komt het ooit zover dat alle (belangrijke) wedstrijden van de mannen ook bij de vrouwen op het programma staan. Kijken wat het wordt :)

oscarito1908 14 april 2016 om 23:55

Tja Leo, ik wil best voor een paar consumpties seingever zijn.
Alleen snappen de seingevers ook niet meer wat de route nu echt is.

Begin gewoon eens eerst aan een route naar de omloop. Dat zou al wat overzichtelijker zijn.

sooike 15 april 2016 om 00:19

Van Vliet valt zich zoals gewoonlijk geen buil. Die seingevers staan er al vanaf acht uur ’s morgens, dus wat is het probleem? Leo krijgt gewoon meer werk op zijn bord en daar past hij voor !

Jungle Man 15 april 2016 om 05:21

Op dezelfde dag als de mannenwedstrijd lijkt me lastig, logistiek gezien. De vrijdag ervoor zou perfect zijn, een aanvulling op AGR weekend. De mannenwedstrijd vindt plaats op de grootte van een postzegel. Toerversie mag sowieso niet verloren gaan.

Romāns Vainšteins 15 april 2016 om 07:33

Ik zie ook een beer van jewelste en namelijk precies diegene van mph88, dat gaat je nooit lukken op de dag zelf. Op de zaterdag gaat eveneens nooit lukken door de tour dus dan blijft vrijdag over, parcours is dan wel afgezet toch? Sowieso lijkt het me respectvoller om de chicks een aparte dag te geven ipv bij km 100 ‘even’ te schakelen.

petoi 15 april 2016 om 07:46

@JM, RV Dat is al onderzocht zei Sander Kleikers en parcours technisch kan het gewoon op zondag. Het lijkt vooral Leo die het niet wil. Waarschijnlijk het de nieuwe sponsor Boels hem het nu gevraagd om het nog eens te overwegen.

Coldeportes 15 april 2016 om 08:39

Multitasken lijkt me niet Leo’s sterkste punt ;)

Brummel 15 april 2016 om 09:17

in plaats van de toerversie lijkt me een prima idee

TheBFG 15 april 2016 om 09:25

Nee Leo, het is 100% zeker. De vraag is alleen wanneer, en of Leo dat ook door krijgt. Dit soort vragen is toch niet meer van deze tijd. Over 20/30 jaar snappen we gelukkig niet meer dat dit ooit een discussie punt kon zijn.

petoi 15 april 2016 om 09:31

@Brummel de toerversie is net als bij vele andere koersen een goede inkomstenbron. Denk niet dat die verdwijnt zeker omdat die op zaterdag is. De vrouwenkoers zouden ze ook op zondag moeten doen want alleen dan heb je dezelfde media aandacht en publiek langs de kant.

Scotty 15 april 2016 om 10:30

Je kan de vrouwen toch 8 finalerondjes laten rijden o.i.d.? Beetje creatief zijn.

Hoebele 15 april 2016 om 11:07

Wie iets wil, ziet mogelijkheden. Wie iets niet wil, ziet excuses.
Dat argument van vergrijzing is natuurlijk kolder. Wie de mannen de goede kant op kan wijzen, kan dat ook bij vrouwen. Overigens zijn er tijdens de toerversie meer verkeersregelaars actief, dus dat hoeft voor de zondag geen probleem te zijn. Wij doen met onze vereniging sinds vorig jaar de Gulperberg, met een mix van 20’ers t/m 50’ers.
Ook het argument “we moeten er ook klaar voor zijn” is onzin; 15 jaar geleden is het ook drie keer gelukt!

koos1 15 april 2016 om 11:16

Een mooi idee eigenlijk zouden alle klassiekers opdezelfde dag een vrouwen versie moeten ehbben, bij de meeste koersen (van A naar B) moet dat best makkelijk te regelen zijn. In de Amstel is dat wat lastiger, maar bv in Vlaanderen waar de ook vaker over dezlfde heuveltjes rijden kan ook, dus waarom in de Amstel niet.

Is in de tijd van Van Moorsel niet al een paar keer een vrouwen Amstel gereden of dezelfde dag of vergis ik me nu??

Kwouter 15 april 2016 om 11:35

Eigenlijk toch wel verrassend dat onze grootste eendagkoers geen vrouwenkoers heeft terwijl vrouwenwielrennen voor mijn gevoel het meest in nederland leeft. (gezien sponsoren en deelnemerlijsten)

Zondag ochtend/middag moet gewoon te doen zijn. Met die verschillende lussen moet het toch haalbaar zijn om ze apart op dezelfde stukken te laten uitkomen. En anders overgang lus 1 en 2 iets veranderen. Supporters krijgen dan de mannen 1x minder te zien, maar wel de vrouwen.

Hoebele 15 april 2016 om 12:35

Van 2001 t/m 2003 was er een vrouweneditie. In Vlaanderen gaan ze ook over dezelfde rondjes, Gent-Wevelgem organiseert zelfs 7 koersen op één dag (niet allemaal zelfde parcours, maar toch). Ook kwa uitzending geen probleem (vaak late en korte finale bij mannen). En genoeg Nederlandse kanshebbers. Alleen nog Leo zo ver krijgen. “50/50, ik heb toch niks verkeerds gezegd?” Of wachten op een nieuwe koersdirecteur…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.