Leonardo Basso blijft nog een jaar bij Team Ineos
Renners van Team Ineos in de Vuelta - foto: Cor Vos
woensdag 4 december 2019 om 09:26

Leonardo Basso blijft nog een jaar bij Team Ineos

Leonardo Basso koerst ook in 2020 voor de Britse sterrenformatie Team Ineos. Dat heeft de 25-jarige Italiaan laten weten in een interview met TuttoBiciWeb. “Ik hoop ook in mijn derde jaar te groeien als wielrenner. We zullen binnen één week kijken naar mijn programma voor 2020”, aldus Basso.

De renner uit Castelfranco Veneto moest lang wachten op een contractverlenging, maar de trouwe knecht maakte zich eerder al niet teveel zorgen. Zo verzekerde Team Ineos hem in juni al dat hij mocht blijven. “Ik ben vrij rustig en wacht op het team om het nieuwe contract te kunnen ondertekenen.” Nu blijken de handtekeningen definitief te zijn gezet.

Basso maakte in 2018 zijn debuut voor (toen nog) Team Sky. Hij reed dit jaar als knecht onder meer de Tour of the Alps, Tour of California en de BinckBank Tour. “Ik reed het afgelopen seizoen meer WorldTour-wedstrijden, waardoor 2019 een fundamenteel jaar was. Ik ben tevreden over mijn seizoen, ik heb mijn werk gedaan”, zo kijkt Basso terug.

De hardwerkende Italiaan hoopt in 2020 nog beter te worden als wielrenner. “Mijn droom is om Milaan-San Remo te rijden. Het is de mooiste klassieker met de meeste historie. Ik zag als kind Mario Cipollini en Alessandro Petacchi zegevieren. Het is gewoon mijn favoriete wedstrijd.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.