Leonie Bentveld werkt wegseizoen af in dienst van AG Insurance-Soudal Team
foto: AG Insurance-Soudal Team
woensdag 24 april 2024 om 11:23

Leonie Bentveld werkt wegseizoen af in dienst van AG Insurance-Soudal Team

Leonie Bentveld zal de komende maanden haar wegwedstrijden afwerken in het tenue van AG Insurance-Soudal Team. Ploegmanagers Patrick Lefevere en Jurgen Mettepenningen (van veldritformatie Pauwels Sauzen-Bingoal) hebben een overeenkomst gesloten. De 20-jarige Bentveld moet “via de samenwerking beter gewapend zijn voor het veldritseizoen.”

Pauwels Sauzen-Bingoal en AG Insurance-Soudal Team bereikten een akkoord over een samenwerking. Bentveld zal haar komende wegprogramma afwerken bij de ploeg van Patrick Lefevere. Voor het veldritseizoen blijft de jonge renster aan boord bij haar huidige ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal. “Ik kijk er enorm naar uit om op de weg te rijden voor AG Insurance-Soudal”, is de Nederlandse in haar nopjes.

Extra stap
“Na een zeer succesvol crossseizoen hoop ik met deze stap mijn prestaties naar een nog hoger niveau te tillen. Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat Jürgen en Patrick in mij stellen. In mijn jeugd heb ik wel op de weg gereden, maar de laatste jaren was dat minder het geval. De focus lag vooral op het veldrijden. Ik hoop dat ik door dit wegprogramma kan verbeteren, maar tegelijkertijd ben ik ook benieuwd naar wat ik op de weg kan bereiken.”

Bentveld kwam vorig jaar tot tien koersdagen op de weg. Ze reed met de ZLM Omloop der Kempen Ladies, GP Mazda Schelkens, Dwars door het Hageland en het NK enkele eendagswedstrijden en was ook actief in de Baloise Ladies Tour. Ze wist als wegwielrenster nog geen opvallende uitslagen te noteren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.