vrijdag 12 april 2024 om 12:03

Leontien van Moorsel overwoog olympisch goud te veilen voor bouw Leontienhuis

Leontien van Moorsel heeft ooit overwogen om haar olympische gouden medailles te veilen voor haar stichting het Leontienhuis. In een speciale WielerFlits Podcast, in samenwerking met Sanidirect, vertelt de koersdirectrice van de Amstel Gold Race voor vrouwen dat de stichting meer voor haar betekent dan het olympische eremetaal.

In een gesprek bij OneWay Bike in Rotterdam komt het Leontienhuis veelvuldig ter sprake. Van Moorsel kampte tijdens haar carrière met een eetstoornis en wil nu anderen die hetzelfde doormaken, helpen. Haar stichting inspireert en helpt mensen met een eetstoornis vanuit het hele land op een gerenoveerde boerderij in Zevenhuizen. Toch was de komst van dit Leontienhuis geen vanzelfsprekendheid.

Om na de aankoop en renovatie van het huidige Leontienhuis een gat in de begroting op te vullen, stelde de meervoudig olympisch kampioene voor om haar gouden plakken te veilen. “Ik vond dat een hele mooie gedachte, ik had daar echt vrede mee. Ik heb die olympische overwinningen meegemaakt, die momenten zitten in mijn hart. Daarom hoeven de medailles voor mij niet aan de muur te hangen.”

Uiteindelijk ging dat plan niet door, maar was het niet Van Moorsel die er een stokje voor stak. “Dat mocht toen niet. De bouw gerelateerde bedrijven dachten met ons mee over hoe we het gat konden opvullen, maar concludeerden dat die gouden plakken echt bij mij hoorden. Die wilden de medailles daarom niet gebruiken voor de realisatie van het Leontienhuis”, geeft ze aan.

Van Moorsel is koersdirectrice van de Amstel Gold Race vrouwen – foto: Cor Vos

Naast het Leontienhuis komen nog veel meer onderwerpen aan bod in de speciale aflevering van de WielerFlits podcast. Zo komt het koersdirecteurschap van de Amstel Gold Race aan bod en wordt er teruggeblikt op de carrière van de succesvolle oud-renster. Ook wordt er vooruitgeblikt op de tiende editie van de Nederlandse vrouwenwedstrijd van aankomende zondag.

Luister de WielerFlits Podcast vanaf 30.58 voor de passage over het Leontienhuis

Listen to “Een goed gesprek met Leontien van Moorsel; over AGR, eetstoornissen en het veilen van Olympisch goud.” on Spreaker.


Luister hierboven naar de podcast en abonneer je via je favoriete podcastapp.
iTunes
Spotify
RSS-feed

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.