Roland Liboton: “Van der Poel gaat domineren”
foto: Sportfoto.nl
woensdag 16 augustus 2017 om 16:29

Roland Liboton: “Van der Poel gaat domineren”

Hoewel het wegseizoen momenteel nog in volle gang is, staat over een maand al de eerste wereldbekerwedstrijd veldrijden op het programma. De toppers in de cross zijn momenteel actief op de weg. Wout van Aert was onder meer te bewonderen in de BinckBank Tour, terwijl Mathieu van der Poel momenteel de Tour du Limousin rijdt. Volgens oud-wereldkampioen Roland Liboton gaat laatstgenoemde renner de komende winter domineren. Dat voorspelde hij tijdens de presentatie van de PROLEASE Grote Prijs van Brabant in Den Bosch.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Liboton – tijdens zijn tijd als renner nog actief in de Tour de France – denkt dat de weg een goede voorbereiding is, maar dat de renners op moeten passen dat ze niet teveel hooi op de vork nemen. “Rittenkoersen van een week zijn een ideale voorbereiding,” geeft hij aan. “Maar drie of vier koersen rijden is genoeg. Naar mijn mening heeft Van Aert al iets teveel gereden dit jaar.”

Hij verwacht dan ook dat Mathieu van der Poel de komende winter het sterkst voor de dag gaat komen. “Hij zal de grote man zijn dit jaar. Hij heeft een goede voorbereiding gekend, zonder blessures. Hij zal twee procent beter zijn dan vorig jaar en de cross gaan domineren. Het zou mij daarom niets verbazen wanneer Van Aert na dit seizoen definitief voor de weg kiest.”

RIDE Magazine
24 Reacties
Sorteer op:
16 augustus 2017 16:58
makkelijke voorspelling
16 augustus 2017 17:06
Ik vind het uitermate prettig de mening van Roland Liboton te vernemen. Jarenlang ging ik naar het veldrijden kijken en zag ik geweldige duels tussen Hennie Stamsnijder en Roland LIboton. Roland gaf extra smaak aan de cross. Voor mij persoonlijk was hij de beste veldrijder aller tijden. Eric de Vlaeminck en zeker ook Sven Nys hebben een indrukwekkende lijst met overwinningen, zoals ook Roland. Liboton was voor mij een veel grotere smaakmaker én persoonlijkheid. Ik ben uitermate benieuwd hoe dicht Roland met zijn voorspelling in de buurt van de waarheid komt. Het zou fijn zijn als Roland- vanuit zijn kennis en kunde wat meer precies zou aangeven wat de specifieke onderscheidende talenten zijn van Mathieu van der Poel. Roland zou een mooie gast kunnen zijn in Wielerflits live.
16 augustus 2017 17:33
50% kans dar het waar is natuurlijk.
16 augustus 2017 18:03
zijn naam was Liboton, hij kon heel goed voorspellen. daar kon je hem bij wijze van spreken, midden in de nacht voor bellen. :p
16 augustus 2017 18:23
Heeft Van der Poel zoveel minder gereden dan? Ook nog mountainbike erbij.
16 augustus 2017 18:27
Heeft Roland Liboton al langer de gebruikersnaam 'Jibi' op WF? ;-)
16 augustus 2017 18:28
...in zijn strakke groene broek

lol @8.6
16 augustus 2017 20:02
Als Liboton er 100% naast zit is Mathieu 4% beter komend seizoen, dat zijn groei doorzet kan iedereen zien, waar bij Wout de boel lijkt te stagneren.
@jibi
Verschil tussen de twee is dat Mathieu naast veldrijder, mtbr en klassiekerman ook nog atleet is wat Wout mist maar waarie aan kan werken. Dus liever een van deze in Wf dan Roland.
16 augustus 2017 20:08
VdP was vorig jaar natuurlijk ook al beter dan WvA. Eigenlijk altijd al geweest, een voorspelling van niets dus.
16 augustus 2017 20:19
Ik zie dat de alternative facts ook al zijn doorgedrongen naar Wielerflits. Hip!
16 augustus 2017 20:36
@schipperaar
Van Aert geen atleet? Heb je die gast al eens zien lopen?
16 augustus 2017 20:50
@schipperaar
Als je met atleet "iemand die aan atletiek doet" bedoelt: Van Aert is de beste loper onder de veldrittoppers in de laatste 20 jaar. (en misschien nog langer, maar zo lang volg ik de cross nog niet). Eventueel kan nog wat aan zijn polsstokspring- en hink-stap-spring-techniek gewerkt worden, maar daar ken ik de details niet van.
16 augustus 2017 21:13
Van Aert loopt iedereen eruit in de cross, heeft ook een wat stevigere gestalte dan de ranke v.d. Poel. Mathieu is m.i. getalenteerder, maar Van Aert is afgelopen seizoen mentaal sterker geworden en vind ik vastberadener.

Maar ik verwacht ook
dat MvdP domineert, tenzij het in december en januari uitzonderlijk nat wordt.
16 augustus 2017 22:24
Schippie vindt het gewoon lekker om zijn oogappels steeds 'atleet' te noemen.

Dumoulin, Sagan & vd Poel, atleten.
16 augustus 2017 23:26
VdP domineert,... wint alles, ... behalve het WK :-)
17 augustus 2017 00:33
1x niet goed genoeg en 1 keer verkeerde banden, samen met de rest van het veld. Tegenover 1 WK met een te nieuwe fiets voor WvA. Wout staat wrs ook aan kop qua gewonnen klassementen, maar die serie van Mathieu na het WK 2017 was wel bruut.

Ik hoop dat ze aan elkaar gewaagd blijven, dat geeft mooie duels. Ondanks mijn voorliefde voor veldrijden, zou ik Van Aert toch graag ook in de kasseienklassiekers zien en Mathieu in de XC MTB, met olympisch goud in Tokyo als doel.
17 augustus 2017 01:16
Das makkelijk, Boom gaat immers niet veldrijden...
Maar wat te denken van Eli Iserbyt?
17 augustus 2017 10:19
Wat te denken van Eli Iserbyt ?? Zijn stijl van rijden doet me denken aan mijn buurman achter zijn kruiwagen. Die kiept ook regelmatig om.
17 augustus 2017 11:46
@ Erica-de-moeder-van-Niki - 1

Ik vond het wel een grappige reactie. Jibi is NIET Roland Liboton. Ik volg al vanaf mijn 10e jaar het veldrijden en wegwielrennen. Ik was aangenaam verrast met de bijdrage van Roland Liboton. Als hij als veldrijder aan de start stond dan ging er een bepaalde sfeer van hem uit die ik niet bij anderen kon waarnemen. Overigens was Liboton toch ook één van de allerbeste veldrijders. Zijn verhaal dat hij trainde op de Tienbunder in Rillaar met oma op zijn rug was toch kostelijk. Wat Roland zegt...staat voor mij als een huis. In vrijwel alle gevallen kijk ik naar de feitelijke uitslagen. Maar als die aanhoudend niet kloppen met wat journalisten schrijven, dan ga ik die uitslagen systematisch bijhouden. Zo zei Michel Wuyts (een fantastisch sportcommentator overigens) vaak over Lars Boom :" Wat Lars in zijn kop zet, dat haalt hij binnen. Vanaf dat moment ben ik het gaan bijhouden en ik zag na het vertrek van Geert Leinders steeds per jaar minder gunstige uitslagen. Samenvattend: een zeer leuke reactie van Erica-de-moeder-van-Niki - 1.......maar ik ben nog steeds een grote fan van Roland (ook nu hij niet meer rijdt), maar ik bén absoluut niet dezelfde persoon. Over Liboton verscheen jaren geleden het boek : 'Ik ben De Grootste'. Schrijver: Noël Truyers. Hopelijk is Roland Liboton nog eens de gast bij Wielerflits live. Roland spreekt vrijuit over wielersport en al degenen die daarmee verbonden zijn.
18 augustus 2017 15:00
Van der Poel heeft niet minder wegkoersen gereden dan van Aert dus dat kan hij niet gebruiken als redenatie om tot de conclusie te komen dat vd Poel gaat domineren. De conclusie op zichzelf deel ik wel.
18 augustus 2017 20:12
@wf
Iemand met een atletisch gestalte hoeft niet persee aan atletiek te doen maar ook Nys gaf al aan dat vdp meer progressie zal maken dan Wva, als zijn loopwerk nog wat verbetert lijkt Wva kansloos.
19 augustus 2017 09:22
Toprenners met een pak ervaring hebben vaak een neusje om het onderscheid in talent op te merken. Roland Liboton gaat op zijn gevoel af. Ik ben benieuwd of de feitelijke uitslagen- want dat is het enige dat telt- hem gaan bevestigen. Het zou fijn zijn als Lars van der Haar met de toppers mee kan en bespaard blijft van pech. Prachtig was zijn Europese kampioenschap in 2015 vóór Wout van Aert (op 19 sec) en Kevin Pauwels(39 sec). Van Aert lag voor op Lars, maar zijn doorzettingsvermogen loodste hem naar de 1e plaats. Dat was een geweldige prestatie van Lars.
12 oktober 2017 09:15
Nu bijna twee maanden later is er niet echt meer sprake van een domineren door Mathieu van der Poel. Wout van Aert staat op het punt de uitspraak van Liboton te logenstraffen. Ben benieuwd naar Zonhoven en Koksijde. Mathieu en Wout zitten wat niveau betreft dicht bij elkaar!
20 november 2017 08:06
Liboton zit tot nu toe aardig goed met zijn voorspelling ..... Domineren is het juiste woord. Anderen mogen de kruimels oprapen als VdP pech heeft. De vraag blijft of hij er ook op het WK staat in deze vorm en zonder pech.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.