Lichte straf voor agent die Sergents carrière indirect beëindigde
donderdag 27 oktober 2016 om 14:13

Lichte straf voor agent die Sergents carrière indirect beëindigde

De agent die tijdens de Ronde van Vlaanderen 2015 de Nieuw-Zeelander Jesse Sergent schepte en ervoor zorgde dat hij de koers moest verlaten, is door de politierechtbank in Oudenaarde veroordeeld tot een boete van 150 euro. Sergent is inmiddels gestopt met wielrennen.

Last
Mario S. kreeg in Oudenaarde een boete van in totaal driehonderd euro, waarvan de helft voorwaardelijk is. Zijn advocaat pleitte dat de renner in kwestie eveneens debet was aan het ongeval, maar daar wilde de rechtbank niet aan. “De schuld moet niet in de schoenen van de renner geschoven worden. Als chauffeur én zeker als agent moest hij beter weten.” Mario S. zelf reageerde ook op de uitspraak tegenover Het Laatste Nieuws: “De dag van de feiten staat voor de rest van mijn leven in mijn geheugen gegrift. Het is een last die loodzwaar op mijn schouders weegt.”

Aangereden in de kopgroep van de Ronde van Vlaanderen
Sergent is inmiddels prof af, nadat hij afgelopen winter de overstap maakte van Trek-Segafredo naar AG2R La Mondiale. De 28-jarige Nieuw-Zeelander koerste nog wel, maar niet meer op het niveau van weleer. Sergent hield aanhoudende complicaties over aan de aanrijding van een jaar eerder in de Ronde van Vlaanderen. “Dat was een enorme terugslag. Men dacht dat het zes tot acht weken nodig had om te herstellen, maar het kostte uiteindelijk drie maanden”, vertelde zijn trainer in juni van dit jaar. Toen hing Sergent zijn fiets aan de wilgen.

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
27 oktober 2016 14:16
Suggestieve titel.
27 oktober 2016 14:23
Klopt, thnx - YIJ.
27 oktober 2016 14:33
die kleine geldstraf is niet belangrijk, maar de schuldvraag is nu bekend dus de weg ligt open voor een flinke schadevergoeding. dus goeie zaak.
27 oktober 2016 15:34
@8.6
en terecht.
27 oktober 2016 16:26
Die wegen zijn daar in belachelijk slechte staat. Ik woon op 5 km van waar dit voorval gebeurde, en op 100 meter van de boekelbaan (de plek waar Van Avermaet en anderen vielen in De Ronde). Er zijn trouwens ook al veel fietsers omgekomen dicht tegen de boekelbaan. Het is dus tijdens de koers niet altijd de fout van de motards, seingevers,.. Men moet het wegdek in vlaanderen optimaliseren want in deze staat kan de veiligheid van de renners niet gegarandeerd worden vind ik.
27 oktober 2016 17:20
Wat een lachertje €300 waarvan de helft voorwaardelijk...
27 oktober 2016 18:07
Elementary, my dear hadock
27 oktober 2016 18:07
@hadock: ook ik woon kortbij die plaats. Er zijn daar in de buurt al motorrijders, fietsers en autobestuurder om het leven gekomen. De Boekelbaan ligt er dramatisch bij en dat voor zo een sleutelpunt in de vlaamse koersen.

Maar de bestuurder hoorde niet in te halen in die bochten, daarna is een lang recht stuk grote baan.
27 oktober 2016 21:21
De vraag is natuurlijk ook in hoeverre chauffeurs onder druk worden gezet, in zijn dagelijks beroep zou ie zulke kunsten waarschijnlijk nooit uithalen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.