Lidl-Trek legt ervaren voorjaarsrevelatie twee jaar langer vast
foto: Cor Vos
vrijdag 14 juni 2024 om 10:42

Lidl-Trek legt ervaren voorjaarsrevelatie twee jaar langer vast

Lidl-Trek verlengt het contract van Toms Skujins tot 2026. De zesvoudig Lets kampioen staat al sinds 2018 onder contract bij de Amerikaanse formatie en kan zichzelf – naar eigen zeggen – moeilijk in een ander tenue dan dat van Lidl-Trek voorstellen. “Toms is een zeldzaam type renner, en ik ben blij dat we hem kunnen behouden”, geeft algemeen directeur Luca Guercilena via de ploegsite aan.

Skujins verlengt tot 2026 met Lidl-Trek omdat hij en de ploeg geloven dat de ervaren allrounder momenteel zijn beste seizoen ooit draait. Toch speelt het gevoel bij het team ook een grote rol bij de verlenging van de Let. “Dit jaar heb ik voor het eerst in vele jaren drie weken boven op een berg doorgebracht met het team. We streven naar een betere prestatie, maar tegelijkertijd voelt Lidl-Trek aan als een familie. De omgeving is bij ons echt anders dan bij veel teams”, laat hij weten.

Op het podium na Strade Bianche – foto: Cor Vos

Slechts zes renners binnen de Amerikaanse WorldTour-ploeg rijden al langer voor het team van Guercilena. “Ik ben zeker niet het langst dienende lid van het team, maar ik kom er zeker bij in de buurt. Het is erg comfortabel om in dezelfde omgeving te zijn, maar tegelijkertijd drijft de ploeg me ook met ze mee vooruit te gaan”, geeft Skuijns aan op de ploegsite.

Algemeen directeur Guercilena is meer dan tevreden met de contractverlenging. “Als je alleen naar de resultaten zou kijken, zou je hem misschien onderschatten, maar wanneer je ziet hoeveel hij bijdraagt aan het team op alle terreinen, besef je al snel hoe waardevol hij is. Het feit dat hij blijft verbeteren, zelfs nu het niveau van het wielrennen stijgt, zegt veel over niet alleen zijn talent, maar vooral zijn werkethiek”, laat de Italiaan weten.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.