Liefst 26 Belgen in actie tijdens Wereldbeker Koksijde
foto: Cor Vos
maandag 15 november 2021 om 19:04

Liefst 26 Belgen in actie tijdens Wereldbeker Koksijde

Belgian Cycling heeft de selectie voor de aankomende Wereldbeker veldrijden in Koksijde. In totaal zijn 26 crossers geselecteerd door bondscoach Sven Vanthourenhout. Er staat een vraagteken achter de naam van Sanne Cant, omdat zij kampt met een lichte hersenschudding.

In tegenstelling tot de cross van afgelopen weekend in Tábor zijn er in de duinen van Koksijde geen jeugdcategorieën in de Wereldbeker. Een aantal beloften rijdt wel mee met de elites. Bij de mannen gaat dat om Anton Ferdinande, Thibau Nys en Niels Vandeputte. Verder zijn er in Koksijde wel losse nieuwelingen- , junioren – en beloftenwedstrijden, maar dat zijn geen WB-manches.

In de selecties geen verrassingen. Eli Iserbyt is na zes manches de leider in de Wereldbeker, voor Tábor-winnaar Lars van der Haar. Daarachter volgen Quinten Hermans, Toon Aerts, Michael Vanthourenhout, Jens Adams en Daan Soete in de stand van de Wereldbeker.

De Wereldbeker in Koksijde (zondag 21 november) is de zevende manche in het regelmatigheidsklassement van de UCI.


Elite vrouwen: Fauve BASTIAENSSEN – Julie BROUWERS – Sanne CANT – Kiona CRABBÉ – Julie DE WILDE – Alicia FRANCK – Marion NORBERT RIBEROLLE – Jinse PEETERS – Marthe TRUYEN – Ellen VAN LOY – Laura VERDONSCHOT – Suzanne VERHOEVEN

Elite mannen: Jens ADAMSToon AERTS – Vincent BAESTAENS – Anton FERDINANDEQuinten HERMANSEli ISERBYT – Lander LOOCKX – Tom MEEUSEN – Thibau NYSDaan SOETE – Laurens SWEECK – Toon VANDEBOSCH – Niels VANDEPUTTEMichael VANTHOURENHOUT

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.