Liesbet De Vocht wordt ploegleider bij Doltcini-Van Eyck Sport
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 9 maart 2021 om 09:09

Liesbet De Vocht wordt ploegleider bij Doltcini-Van Eyck Sport

Liesbet De Vocht is de nieuwe ploegleider bij Doltcini-Van Eyck Sport-Proximus. De 42-jarige ex-wielrenster zal bij de ploeg een ‘mooi maar beperkt programma afwerken’. In Nokere Koerse zal De Vocht voor het eerst achter het stuur van de volgwagen kruipen.

De Vocht was vorig jaar nog werkzaam bij Lotto Soudal Ladies. “Na een fantastisch 2020 met geweldige sportieve prestaties heb ik, jammer genoeg, afscheid moeten nemen van het team”, zo laat ze weten op haar Facebook-pagina. “Door het naderende seizoen begon ik de sport toch meer te missen dan ik had verwacht.”

Meerdere aanbiedingen 
“Ik heb besloten om Doltcini-Van Eyck Sport-Proximus te versterken als ploegleider. Na enkele aanbiedingen te hebben gehad van fantastische ploegen heb ik een en ander goed moeten afwegen. De keuze is gevallen op de ploeg van Marc Bracke omdat zijn aanbod het beste past in mijn gezinssituatie en mijn toekomstplannen.”

“Ik kijk er enorm naar uit en ga mijn functie met veel passie en overtuiging invullen. Ik wil de rensters van de ploeg zoveel mogelijk kennis en ervaring meegeven en ik kan niet wachten tot ik in Nokere weer in de auto mag stappen!”, aldus De Vocht, die als wielrenster onder meer zes nationale titels wist te veroveren.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.