Ligt razendsnelle Gent-Wevelgem nú al in definitieve plooi?
©Cor Vos - archief
zondag 31 maart 2019 om 13:23

Ligt razendsnelle Gent-Wevelgem nú al in definitieve plooi?

Er is nog 170 kilometer te rijden in Gent-Wevelgem, maar de wind heeft al voor een waar slagveld en misschien wel al voor de beslissing in deze WorldTour-klassieker gezorgd. Een kopgroep van achttien met heel wat kwaliteit rijdt een kleine minuut voor een reeds behoorlijk gedecimeerd peloton uit.


Het was na minder dan anderhalf uur koers dat de wind zijn werk deed in de mannenwedstrijd van Gent-Wevelgem. Waaiers resulteerden in een kopgroep van twintig: Sagan, Ackermann, Selig (Bora-Hansgrohe), Declercq (Deceuninck-Quick Step), Trentin (Mitchelton-Scott), Van Aert, Wynants, Teunissen, Van der Hoorn, Van Poppel (Jumbo-Visma), Rowe (Sky), Bol (Sunweb), Degenkolb, Pedersen, Stuyven, Theuns (Trek), Gaviria (UAE), Van der Poel (Corendon-Circus), Terpstra (Direct Energie) en Van Schip (Roompot).

Belangrijkste namen die ontbreken: de kopmannen van Deceuninck-Quick-Step, Greg Van Avermaet, Benoot, Naesen en Colbrelli. Maar wel een pak kwaliteit voorin, dus. Het sein voor Jumbo-Visma (5), Bora-Hansgrohe (3) en Trek-Segafredo (4) om het tempo zo hoog mogelijk te houden. Jumbo-Visma verloor ondertussen wel Van der Hoorn en Van Poppel (lek), maar de voorsprong blijft stabiel tussen de vijftig seconden en de minuut. Zijn Viviani, Van Avermaet en anderen al uitgeschakeld?

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.