Lilian Calmejane grijpt de zege in Classic de l’Ardèche
foto: Cor Vos
zaterdag 2 maart 2019 om 16:39

Lilian Calmejane grijpt de zege in Classic de l’Ardèche

Lilian Calmejane heeft de Classic de l’Ardèche gewonnen. Na 200 kilometer koersen kwam de klimmer van Direct Energie solo aan. Achter hem sprintten Valentin Madouas en Christian Odd Eiking naar de overige podiumplaatsen.

Niet alleen in België werd er zaterdagmiddag gekoerst: ook in Frankrijk koersten grote namen tegen elkaar. De Classic de l’Ardèche had met Romain Bardet, Thibaut Pinot en Alexis Vuillermoz een aantal van Frankrijks grootste coureurs aan de start.

Kopgroep speelt geen rol van betekenis
Zij zouden zich allemaal tonen, maar pas in een latere fase in de koers. In de beginfase waren het vijf coureurs Brice Feillu, Evaldas Siskevicius, Alvaro Cuadros, Nigel Ellsay en Umberto Marengo die de vlucht van de dag vormden. Acht minuten was hun maximale voorsprong, maar zij zouden niet voor de winst meedoen.

Aanvallen Pinot en Bardet zonder succes
Met nog twintig kilometer te gaan werden zij ingerekend. Daarna kregen de favorieten op twee beklimmingen de kans om het verschil te maken: de Côte de Cornas en de Côte de Val d’Enfer waren de scherprechters van de Franse eendaagse. Bardet probeerde het op de Côte de Cornas, terwijl Pinot het op de Côte de Val d’Enfer probeerde. Beiden hadden echter geen succes.

Calmejane soleert naar de winst
Vuillermoz had dat wel. Met een voorsprong van zes seconden rondde hij de top van de Côte de Val d’Enfer, toen er nog vijf kilometer te rijden was. De Fransman van AG2R La Mondiale werd in de afdaling echter teruggepakt door Calmejane, die vervolgens naar de zege soleerde.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.