Lilian Calmejane start in Ronde van Vlaanderen

vrijdag 8 maart 2019 om 09:57
Lilian Calmejane start in Ronde van Vlaanderen

foto: Cor Vos

Niki Terpstra zal tijdens de E3 BinckBank Classic en de Ronde van Vlaanderen kunnen beschikken over een opvallende knecht. Lilian Calmejane heeft namelijk laten weten te zullen starten in de kasseiklassiekers. Eerder speelde de Fransman al met de gedachte om af te zakken naar Vlaanderen.

“Ik denk dat het een geschikt moment is”, zo vertelde hij eind januari. “We hebben een ploeg die gemaakt is voor het Vlaamse voorjaar en met Niki Terpstra kan ik rekenen op een echte leermeester. Het is een optie.” Calmejane leek echter de voorkeur te geven aan een alternatieve voorbereiding op de Ardennenklassiekers.

Milaan-San Remo
Ruim één maand later kiest de 26-jarige aanvaller toch voor een debuut in enkele Vlaamse voorjaarsklassiekers. Calmejane zal aan de start staan van de E3 BinckBank Classic, Dwars door Vlaanderen én de Ronde van Vlaanderen. Maar eerst rijdt de renner van Direct Energie nog Parijs-Nice én Milaan-San Remo.

Calmejane zal in Vlaanderen in dienst rijden van kopman Terpstra. Die laatste verwacht geen problemen. “Ik denk dat we goed kunnen samenwerken. In Parijs-Nice of de Tour de France zullen we elkaar nodig hebben. We zijn twee totaal verschillende renners, maar vullen elkaar goed aan”, zo liet de Nederlander eerder weten.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.