Limburg vreest voor gevolgen conflict KNWU en ASO
donderdag 5 november 2015 om 09:07

Limburg vreest voor gevolgen conflict KNWU en ASO

Het conflict tussen de ASO en de KNWU over de fee van 140.000 euro, zou wel eens zijn weerslag kunnen hebben op de ambities van de provincie Limburg. Limburg wil in de toekomst graag een Tourstart organiseren, maar voor die wens wordt nu gevreesd, zo meldt De Telegraaf.

De KNWU en Tourorganisator ASO liggen overhoop, omdat de Nederlandse wielerunie, bij monde van voorzitter Huib Kloosterhuis, nog geld wil zien van de Fransen. De ASO is het hier niet mee eens en beide partijen hebben hun ongenoegen al geuit in de media. Dat belooft weinig goeds voor de toekomst, vreest gedeputeerde Ger Koopmans in De Telegraaf. “Ik ben verbaasd dat Kloosterhuis dit zegt”, zei hij. “Dan gaat hij voorbij aan veel wielerliefhebbers die graag de Tour in eigen land kijken en ook aan de ambitie van de provincie Limburg, die in de komende jaren graag een Tourrit wil organiseren.”

“Ik hoop dat dit op een nette manier snel wordt opgelost. De Nederlandse wielerliefhebbers mogen niet de dupe van zo’n conflict worden.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
5 november 2015 09:19
Ik zie de link tussen artikel en foto nog niet. Kan iemand me helpen?
5 november 2015 09:21
Limburg zal op zoek moeten gaan naar een grote sponsor om de knwu te betalen, vrees ik ...

en wat gaat dan het bedrag zijn, nog hoger zeker
slechte zaak voor het nederlandse wielrennen
5 november 2015 09:23
@Luukvanm, dat de tour start 'niet' in nederland zal plaatsvinden maar elders
5 november 2015 09:24
@luuk: mondialisering van het wielrennen en de Tour in Limburg zijn natuurlijk hoogst verenigbare doelstellingen, vandaar.
5 november 2015 09:26
@Luuk,
is dit naast het asielzoekers centrum van Valkenburg? ;)
5 november 2015 09:30
'We' moeten pal staan achter 'onze' KNWU. Ik vertrouwde die altijd grijnzende 'prutbobo' toch al nooit ;-)
5 november 2015 09:51
Dat de ASO niet wil betalen is schandelijk maar dat er zoveel onduidelijkheid heerst over het waarom, waarvoor, hoe hoog, Rotterdam en Apeldoorn niet en in België 100.000 minder is net zo erg.
5 november 2015 10:26
Het goede nieuws is natuurlijk, dat men in Limburg vooruit kan kijken naar een passage van de Tour. Dat zou toch moeten betekenen dat het financiële debacle van het WK in Valkenburg inmiddels afdoende is opgelost en dat een vergelijkbare toestand met (ik meen) de Floriade ook geen nasleep meer heeft.

Maar mede gezien die voorbeelden ik kan me moeilijk voorstellen dat ze het vanuit Limburg andere instanties kwalijk durven nemen, dat die hun financiële huishouding op orde willen hebben en houden.

Los daarvan wordt gedurende het jaar van alles richting en over de ASO geroepen, maar zodra iemand het tegen ze durft op te nemen is het ook weer niet goed.

#teamknwu
5 november 2015 11:33
Wegens dit Shimano Experience centre is een tourstart daar wel logisch: http://www.cyclingonline.nl/artikel/7977_shimano_opent_experience_center_in_valkenburg.html

Het probleem met de ASO is dat zo'n organisatie een dergelijke rekening wel vaker niet zal betalen, maar de andere partij er niets van zeggen omwille van de goodwill die men wil houden bij die organisatie. (als dit zo is is het een misselijk spelletje van de ASO)

Door deze belangen tegen elkaar uit te spelen kan het inderdaad zijn dat uiteindelijk Limburg de rekening betaalt om de gemoederen te sussen.

Al bij al was het beter geweest als dit geschil had gespeeld in Engeland of Duitsland, ik denk dat daarvan minder wordt verwacht dat die zich wel laten piepelen... (na die gedeelde rembrand denken de Fransen dat in nederland wel buigt natuurlijk)
5 november 2015 11:53
P.S. Mijn bovenstaande post was deels BS ;-) Als KNWU dit niet vooraf zwart op wit bedongen had, moeten ze hun legal counsel bij het oud vuil zetten. Die verdient zijn/haar salaris niet, en het citaat van Oosterhuis (als die klopt) in de pers is 'badwill' voor NL (wielerorganisatie). Erg naar nasleepje van een mooie Utrechtse tourstart. Dit soort sh-t moet intern tussen organisaties blijven, niet via de pers. Dom als organisaties het zover laten komen. Aan de andere kant willen wij natuurlijk graag alles weten van falende organisaties en functionarissen (om neer te sabelen).
5 november 2015 11:58
Tourdirectie laat Limburg weten niet te kunnen samenwerken nu. Prudhomme verbolgen over 'onafgesproken' factuur KNWU na Tourstart. #L1
https://twitter.com/sanderkleikers/status/662218240899358720
5 november 2015 12:10
Tja, Limburg kan ook voor de koers Rotterdam kiezen en zeggen dat ze zelf de factuur betalen. Dat heeft Rotterdam ook gedaan (en ik denk eigenlijk dat Apeldoorn-Arnhem-Nijmegen daar voor de Giro ook voor gekozen heeft). Dan komt er niets in gevaar. Aan de ene kant is het natuurlijk de KNWU die uit de bocht vliegt (al is het gewoon op grond van hun bestuursbesluiten die ook al op hun website stonden, Utrecht had het dus moeten weten), aan de andere kant kun je het als stad ook gewoon op je nemen om het vooraf al bekende bedrag te betalen. Dit is een factuur die je gewoon mee moet nemen in je besluit of je een start van een grote ronde wil.


Pagina 57. Je kunt wel je vraagtekens hebben waarom een grote ronde zoveel meer moet betalen dan een andere WT wedstrijd. Maar dit document hadden ze in Utrecht natuurlijk gewoon moeten kennen en het van te voren moeten bespreken met de ASO als ze het zelf niet wilden betalen. Vooral de organisatie van Utrecht is dus nalatig geweest.
5 november 2015 12:58
Ik snap ook vooral niet waarom het bedrag zo enorm hoog is. (En dat ze Espagna schrijven ipv España vind ik ook zorgelijk) Ik vind de bedragen voor organiseren überhaupt al best hoog, ik dacht dat voor de Ronde van Drenthe ook de reden is om volgend jaar minder koersen te organiseren, en dat vind ik ook geen goede zaak. Dus wat dat betreft moet de KNWU die bedragen misschien ook wel eens onder de loep nemen..
Ik vermoed dat de organisatie in Utrecht hier inderdaad nalatig is geweest, dus ik snap dat de ASO dat niet wil betalen. Ik hoop dat het geen al te grote gevolgen heeft voor grote ronde starts in Nederland.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.