Lindeman hoopte: “Vol voor de overwinning gegaan”
foto: Sirotti, archief
zondag 27 maart 2016 om 08:41

Lindeman hoopte: “Vol voor de overwinning gegaan”

De vlucht van Bert-Jan Lindeman strandde gisteren in de laatste honderden meters. In de voorlaatste etappe van de Ronde van Catalonië werd hij met drie vluchtgenoten in extremis bijgehaald door de sprinters. De Drent van LottoNL-Jumbo mengde zich nog wel in de spurt, hij eindigde als negende.

Een grote kopgroep brokkelde in de laatste kilometers langzaam uit elkaar. “Toen het met nog een kleine 15 kilometer te gaan weer een beetje omhoog liep en de wegen smaller werden, dacht ik dat we weer iets meer kans van slagen hadden”, aldus de Nederlander op de ploegsite. “We reden elkaar eraf in de kopgroep, dus het tempo lag hoog.”

Vier man bleven nog over: Petr Vakoc, Cameron Meyer, Rudy Molard en dus Lindeman. “De laatste kilometers hebben we goed kop over kop gereden”, beschrijft de rasaanvaller, die zich steeds meer toespitst op het klimmen. “Met nog twee kilometer te gaan hoorde ik dat we nog maar acht seconden voorsprong hadden. Vanaf dat moment heb ik niet meer omgekeken en ben ik vol voor de overwinning gegaan.”

Maassen houdt vervelend gevoel
Ploegleider van dienst is Frans Maassen. In etappe vijf, die gewonnen werd door Wout Poels, zat LottoNL-Jumbo niet mee in de beslissende vluchtersgroep. “Toen hebben we ook gestreden en hadden we een vervelend gevoel omdat we niet mee zaten. Vandaag (gisteren, red.) waren we wel mee, maar is het gevoel niet beter omdat Bert-Jan vlak voor de finish strandt”, aldus Maassen.

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2016 08:54
Het was een goede poging en hij heeft tot het eind gestreden.
27 maart 2016 09:04
Bert-Jan heeft gefietst zoals het hoort. Blijven gaan! Als het niet voldoende is dan heb je in ieder geval het uiterste gegeven! Bewondering! Een voorbeeld voor anderen. Zoals Erik Dekker al zei: "Wielrennen is een sport waarin je het elke keer weer probeert, maar waarbij je meestal de verliezer bent."
27 maart 2016 09:09
Nejtes Bert. Dit wil ik zien! Als je niet kunt knechten gewoon meezitten. Is goed voor jou, sponsor en ploeg.
27 maart 2016 09:26
Jammer dat bij Maassen het gevoel niet beter is als er betere prestaties geleverd worden.
Het was een erg mooie finale dankzij de kopgroep, wat reden ze hard. Lotto goed in beeld tijdens een tv koers.
27 maart 2016 09:43
Fan van BJ Lindeman ! T'is een echte aanvaller/rittenkaper en ik zie hem nog wel een palmares van een Weening bijeenrijden.
27 maart 2016 09:47
Gereden voor wat hij waard was, zo willen we Lindeman zien. Een van de weinige jongens bij TLJ die niet alleen mee kan met een vlucht, maar ook echt kan winnen. Hebben we in de Vuelta gezien en ook deze keer perste hij er nog een aardig eindschot uit.
27 maart 2016 09:53
Lindeman is echt een typische rittenkaper type Weening. Kan een berg op, heeft lange adem en is ook nog eens verrassend snel. Ik vermoed dat hij dit jaar nog wel vaker zijn neus in de kopgroep zal laten zien.
27 maart 2016 10:02
Vandaag nog een keer proberen, samen met Weening.

Al met al genoten van het koersen van de Nederlanders in Catalonië. Poels wint dan maar Lindeman en Weening zaten er ook dichtbij.
27 maart 2016 10:38
Bert-Jan Lindeman zou wel eens uit kunnen groeien tot de Nederlandse versie van Thomas de Gendt
27 maart 2016 11:08
Het is allemaal de schuld van ten Dam! Als die niet gelost was dan was Giant nooit met 4 man kop over kop gaan rijden en dan hadden ze het net gered...
27 maart 2016 11:38
@elrio Moet zeker niet uitsluiten dat tegen Ten Dam vanuit de wagen is gezegd dat het kansloos was en dat ze de kaart Arndt wilde gaan trekken en dat hij daarom liet lopen. Op dat moment zeker geen gekke gedachte (achteraf ook niet, al werd het een stuk closer dan gedacht).
27 maart 2016 13:24
Geweldig gedaan! Beuken in de kopgroep en ook nog mee sprinten! Dat is wielrennen! Ga zo door.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.