Lindsay De Vylder grijpt naast podium in omnium Nations Cup
zondag 26 februari 2023 om 10:32

Lindsay De Vylder grijpt naast podium in omnium Nations Cup

Lindsay De Vylder heeft in het omnium naast een podiumplaats gegrepen tijdens de Nations Cup in Jakarta, Indonesië. De 27-jarige baanspecialist kwam vijf punten tekort voor de top-3 en moest zich tevredenstellen met de vijfde plaats.

De Vylder begon ijzersterk aan het omnium door de eerste twee onderdelen te winnen, de scratchrace en de temporace. Daarna haalde de winnaar van de afgelopen Zesdaagse van Gent opnieuw veel punten door vijfde te worden in de afvalkoers. Als leider begon hij aan de afsluitende puntenkoers, maar daarin raakte hij zijn koppositie kwijt. De overwinning was voor de jonge, talentvolle Deen Tobias Hansen, die in het laatste onderdeel twee keer een ronde voorsprong nam en daarmee veel punten verdiende.

Met de nationale ploeg kwam De Vylder gisteren ook al in actie. In de ploegenachtervolging haalde België de zesde plaats in een nieuw nationaal record. Zondag betwist hij normaal gesproken met Jules Hesters nog de ploegkoers.

Nicky Degrendele kwam eveneens in actie. Als dertiende plaatste de 26-jarige zich voor het individuele sprinttoernooi. Daarna stootte ze ten koste van de Chinese Shanju Bao door naar de achtste finales. Dat bleek het eindstation: Emma Finucane kwam net iets eerder over de finish en schakelde de Belgische sprintkopvrouw uit. De jonge Britse reed een sterk toernooi en won uiteindelijk de bronzen medaille. Degrendele komt morgen ook weer in de baan voor de Keirin.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.