Lindsay De Vylder moet ziek afzeggen voor Zesdaagse van Gent
De Vylder op archiefbeeld - foto: Cor Vos
dinsdag 16 november 2021 om 16:15

Lindsay De Vylder moet ziek afzeggen voor Zesdaagse van Gent

Een flinke tegenvaller voor Lindsay De Vylder: de 26-jarige renner is met keelpijn opgestaan en moet deze week de Zesdaagse van Gent, waar hij naartoe had gewerkt, noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. De Oost-Vlaamse zesdaagse gaat vanavond van start.

De Vylder bereidde zich afgelopen week samen met zijn beoogde koppelgenoot Fabio Van den Bossche voor op de Gentse zesdaagse in de Driedaagse van Kopenhagen. Het Belgische duo werd in de Deense hoofdstad knap vierde, op een ronde van winnaars Lasse Norman Hansen en Michael Mørkøv en de koppels Aaron Gate-Matias Malmberg en Yoeri Havik met Jan-Willem van Schip.

Door de plannen van De Vylder voor ‘Gent’ kan een kruis. Belgische media melden immers het afmelden van de renner van Sport Vlaanderen-Baloise, die vorige maand tijdens het EK in het Zwitserse Grenchen nog naar het zilver reed op de ploegkoers samen met Kenny De Ketele. De Vylder is vanochtend wakker geworden met keelpijn en moet passen voor de zesdaagse. Wel is hij negatief getest op het coronavirus.

Zijn vervanger is Vincent Hoppezak, die is gekoppeld aan Van den Bossche. De Nederlander is pas 22 jaar oud, maar werd op het afgelopen WK in Roubaix wel al derde op de puntenkoers.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.