Lindsay De Vylder verovert brons op omnium bij Nations Cup in Adelaide
De Vylder op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zondag 4 februari 2024 om 08:54

Lindsay De Vylder verovert brons op omnium bij Nations Cup in Adelaide

Belgisch succes op de baan. Lindsay De Vylder heeft op de tweede dag van de Nations Cup in het Australische Adelaide de bronzen medaille weten te veroveren op het omnium.

De 28-jarige wielrenner, die uitkomt voor Team Flanders-Baloise, kwam na de vier onderdelen van het omnium uit op een puntentotaal van 101. De Vylder finishte op slechts drie punten van de nummers één en twee, de Canadees Dylan Bibic en de Italiaan Elia Viviani. Er deden in totaal 24 renners mee aan het omnium, dat een Olympisch onderdeel is binnen het baanwielrennen.

Geen hoofdrol voor de andere landgenoten
De overige Belgen die zaterdag in actie kwamen in Adelaide, wisten niet echt een rol van betekenis te spelen. Nicky Degrendele en Julie Nicolaes werden al in de tweede ronde van het sprinttoernooi uitgeschakeld. Katrijn De Clercq en Hélène Hesters eindigden dan weer als zevende in de ploegkoers.

De manche voor de Nations Cup in Adelaide is voor veel baanwielrenners belangrijk in de kwalificatie voor de komende Olympische Spelen van Parijs. Het baanevenement eindigt vandaag.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.