Lisa Brennauer tekent bij Wiggle High5

maandag 2 oktober 2017 om 14:00
Lisa Brennauer tekent bij Wiggle High5

Lissa Brennauer vervolgt haar wielerloopbaan bij Wiggle High5. De 29-jarige Duitse maakt de overstap van Canyon SRAM, zo maakte haar nieuwe werkgever vandaag bekend.

“We probeerden al een paar jaar om Lisa bij ons in de ploeg te krijgen”, legt teambaas Rochelle Gilmore uit. “Zij is een van de weinige rensters die alles in huis heeft. Ze is enorm aardig, heeft veel ervaring en is zowel op als naast de fiets een leider. Daarnaast is ze een tijdritspecialist die goed kan klimmen en zich in de sprint met de beste rensters kan meten.”

Brennauer werd in 2014 wereldkampioen tijdrijden. Afgelopen jaar won zij het eindklassement in de Thüringen Ladies Tour. Op Nederlandse bodem was zij succesvol met ritzeges in de Boels Ladies Tour en de Healthy Ageing Tour.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Hoebele 2 oktober 2017 om 15:21

Zal even wennen worden na 6 jaar bij Specialized/Velocio/Canyon en al die jaren naast Trixi Worrack.

Off: Movistar maakt eerste 8 rensters bekend: García, Oyarbide, Llamas (Bizkaia), Merino, González, Teruel (Lointek), Jasinska (Cylance), Biannic (FDJ)

schipperaar 2 oktober 2017 om 15:53

Waarmee kan je iemand nog verrassen die alles in huis heeft? Leuke meid en net als Vos niet te beroerd om voor anderen te werken en de zege aan een ploeggenoot te laten, kan Froome nog wat van leren.

Frits des Jeux 2 oktober 2017 om 18:40

@schipperaar zelfs bij een artikel over dameswielrennen kun je het niet laten om Froome te bashen. Ook nog een feitelijk onjuist want Froome heeft bijvoorbeeld in Parijs-Nice e.d. jongens als Thomas en Porte altijd geholpen en ook in de klassiekers stond hij klaar bijv Poels toen hij LBL won.

Overigens jammer dat Brennauer bij de ploeg van Ronny Lauke vertrekt. Symhatiek clubje isbdat altijd.

schipperaar 2 oktober 2017 om 18:53

@frits
Moet alles strikt gescheiden blijven dan, wordt wel vaker vd hak op de tak gesprongen hier. Froome heeft nog nooit een grote ronde aan een knecht gegund waar de kansen zich meermaals voor deden, gewoon een vergelijking maar jij noemt het weer bashen, tja.

Mwielerfan 2 oktober 2017 om 20:20

Een hele grote ronde is natuurlijk wel een beetje overdreven. Etappes in een grote ronde komt voor bij anderen maar een hele ronde zie je nooit.
Behalve bij froome zelf trouwens in tour 2012 en misschien ook vuelta rond die tijd

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.