Lisa Brennauer snelt naar de leiderstrui in openingstijdrit Madrid Challenge

Lisa Brennauer snelt naar de leiderstrui in openingstijdrit Madrid Challenge

foto: Cor Vos

zaterdag 14 september 2019 om 20:26

Lisa Brennauer heeft de openingstijdrit gewonnen in de Madrid Challenge by La Vuelta. De Duitse renster van WNT-Rotor bleef rondom Boadilla del Monte Lucinda Brand en Pernille Mathiesen voor.

In 2018 werd de Madrid Challenge by La Vuelta geopend met een ploegentijdrit, om vervolgens een dag later in Madrid te sprinten voor een prestigieuze dagzege. Dit jaar besloot de organisatie om niet te beginnen met een ploegentijdrit, maar met een individuele tijdrit. Maar of dat de strijd om het algemeen klassement zondag nog spannend zal maken, dat is nog maar de vraag.

Lang zag het er zaterdagavond naar uit dat de Duitse Mathiesen met de zege aan de haal zou gaan. De renster van Sunweb had al vroeg in de tijdrit Olga Zabelinskaya uit de hot-seat gereden, waarna het ging regenen. Vervolgens kwam er niemand meer in de buurt van Mathiesen.

In het laatste halfuur klaarde het enigzins op en gingen enkele toppers van start. Christine Majerus beet nog haar tanden stuk op de tijd van Mathiesen, maar Lisa Brennauer wist er ruim (dertien seconden) onder te duiken. In de laatste tien minuten kwam Brand nog akelig dichtbij de Duitse in de hot-seat, maar de tijd van Brennauer hield stand met vier seconden.

Morgen start Brennauer als leider in het afsluitende criterium, die vooralsnog altijd in een massasprint is geëindigd. Vorig jaar spurtte Giorgia Bronzini in Madrid naar de overwinning, terwijl Ellen van Dijk de eindzege greep.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair