Lizzie Deignan gaat mogelijk toch door na Tokio 2020
foto: Cor Vos
maandag 18 november 2019 om 17:04

Lizzie Deignan gaat mogelijk toch door na Tokio 2020

Elizabeth ‘Lizzie’ Deignan gaat het komende seizoen met open vizier in. De Britse wielrenster zei meermaals dat ze na de Olympische Spelen van 2020 ging stoppen, maar nu lijkt de deur toch op een kier te staan voor een vervolg. “We hebben de smaak te pakken en ik ben fysiek hersteld van de bevalling, dus ik ben klaar voor een nieuw seizoen. Ik ben redelijk open minded over wat daarna gaat gebeuren”, zegt Deignan tegen Velonews.

In september 2018 werd Deignan (die getrouwd is met oud-wielrenner Philip Deignan) moeder van dochter Orla. In de Amstel Gold Race van afgelopen seizoen maakte ze haar rentree in het peloton met een knappe negentiende plaats. De 30-jarige Britse won daarna de Women’s Tour, mede door een ritzege in Builth Wells. Het WK in eigen land viel met een 31ste plaats wat tegen.

Giro Rosa en Olympische Spelen
Momenteel bereidt Deignan zich voor op een druk 2020. “Ik ga een druk seizoen rijden, waarin ik vroeg start en meer ga rijden dan vorig jaar. Ik ga de Giro Rosa rijden. Die had ik afgelopen jaar niet gereden, omdat ik mij fysiek niet in staat voelde om een ronde van tien dagen te rijden. Maar ook omdat ik zo lang van Orla weg was”, zegt ze.

De renster van Trek-Segafredo kijkt ook naar de Olympische Spelen, maar die is voor vrouwen niet zo zwaar als voor mannen. Daar klinkt kritiek over, maar Deignan is het er niet mee eens. “Als een koers geen bergen heeft, betekent dat niet dat het niet zwaar genoeg is. Het betekent dat je een klimmer en teleurgesteld bent, omdat het een wedstrijd is voor sprinters”, zegt ze over criticasters. “Ik denk dat de wegrit voor mannen beter bij een klimmer past en de wegrit voor vrouwen bij een allrounder. Dus als allrounder ben ik heel blij.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.