Lobato triomfeert op Hatta Dam
Foto: ANSA
vrijdag 5 februari 2016 om 12:36

Lobato triomfeert op Hatta Dam

Juan José Lobato heeft in de Dubai Tour de derde etappe gewonnen. De Spanjaard van Movistar was na een etappe van 172 kilometer met aankomst op de Hatta Dam de snelste renner van een uitgedund peloton. Hij klopte Giacomo Nizzolo, die wel de nieuwe leider wordt in het algemeen klassement.

Internationaal gezelschap
De renners reden vandaag naar het Hajar-gebergte, waar bij de grens met Oman een aankomst bergop wachtte. De rit door de woestijn werd gekleurd door een vlucht van een internationaal gemêleerd gezelschap. De Taiwanees Chun Kai Feng (Lampre-Merida), de Brit Andrew Tennant (Team Wiggins), de Nieuw-Zeelander Hayden Mccormick (One Pro Cycling), de Marokkaan Essaïd Abelouache (Al Nasr – Dubai) en de Spanjaarden Francisco Mancebo (Skydive Dubai) en David Lozano (Novo Nordisk) vonden elkaar en kregen de zegen van het peloton. De voorsprong van het zestal bleef lang tussen de één en twee minuten.

Pech voor Cavendish
Op twaalf kilometer van het einde werd Mancebo als laatste vluchter ingelopen door een groepje met onder meer Lieuwe Westra. De Fries van Astana kreeg gezelschap van zijn Belgische ploeggenoot Laurens De Vreese en de Brit Ben Swift (Sky). Trek-Segafredo zette de achtervolging in. Mark Cavendish zag zichzelf ondertussen door problemen met zijn fiets uitgeschakeld voor dag- en eindzege. De Brit haalde de finish met een grote achterstand. De vluchters werden op 5,5 kilometer van het einde opgeslokt door het peloton.

Lobato superieur
Tijdens de loodzware slotkilometer was het Samuel Sanchez die in dienst van Philippe Gilbert de sprint aantrok. Cancellara zat in het wiel van Gilbert, maar de twee hadden geen antwoord op een tempoversnelling van Lobato.

Dubai Tour (2.HC)
Uitslag etappe 3: Dubai – Hatta Dam (172km)

1. flag-es Juan José Lobato (Movistar) in 4u13m23s
2. flag-it Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) op 2s
3. flag-ch Silvan Dillier (BMC) op 4s
4. flag-ch Fabian Cancellara (Trek-Segafredo)
5. flag-be Philippe Gilbert (BMC)
6. flag-de Marcel Kittel (Etixx-Quick Step)
7. flag-es Gorka Izagirre (Movistar) op 7s
8. flag-it Daniele Bennati (Tinkoff)
9. flag-it Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice)
10. flag-it Matteo Trentin (Etixx-Quick Step) op 11s
Volledige uitslag etappe 3

Algemeen klassement na rit 3
1. flag-it Giacomo Nizzolo (Trek-Segafredo) in 11u56m11s
2. flag-es Juan José Lobato (Movistar) op 2s
3. flag-de Marcel Kittel (Etixx-Quick Step) op 6s
4. flag-ch Silvan Dillier (BMC) op 12s
5. flag-es Gorka Izagirre (Movistar) op 19s
6. flag-be Philippe Gilbert (BMC) op 21s
7. flag-ch Fabian Cancellara (Trek-Segafredo) op 21s
8. flag-it Daniele Bennati (Tinkoff) op 24s
9. flag-it Davide Rebellin (CCC Sprandi Polkowice) op 24s
10. flag-ma Soufiane Haddi (Skydive Dubai) op 25s
Volledig algemeen klassement na rit 3

RIDE Magazine
33 Reacties
Sorteer op:
5 februari 2016 15:37
Ja inderdaad, dat had ik nog niet gezien. Wellicht heeft 'ie toch echt een stap gemaakt! Hij heeft natuurlijk sowieso een stap gemaakt ten opzichte van afgelopen seizoen, maar zo te zien nog meer dan dat.
5 februari 2016 15:44
@ Miguelon

Nu kan je inderdaad al een stuk meer concluderen over de comeback van Kittel ja. Dat doet alleen helemaal niets af over statements na die eerste etappe hoor. Ben wel blij voor hem, nu hopen dat ie zijn koppie erbij kan houden een heel seizoen!
5 februari 2016 16:11
2:12 flimpje

Het is toch echt kittel met die rode trui aan
5 februari 2016 18:50
Vorig jaar verbaasde Degenkolb mij hier ontzettend. ik heb toen geen beelden gezien. Vandaag wel en dat verandert mijn mening behoorlijk. Het is een redelijk kort klimmetje en dat kan Degenkolb zeker aan.
Kittel is desondanks vandaag wel een verrassing. En Dillier begint zo langzamerhand ook steeds meer op te vallen.
Astana maakt koers en Swift helpt zichzelf om zeep. Mooi ook hoe Mancebo totaal parkeerde. En de verslaggever van Eurosport dacht dat hij bij de eindsprint weer vooraan zat. Onmogelijk natuurlijk.
5 februari 2016 19:05
Als de trein van Quick-Step op de rails blijft staan, zal er niets aan Kittel te doen zijn dit seizoen. Kijk al uit naar het eerste duel tegen Greipel.
5 februari 2016 19:10
@Ferox: dat is een wat vroege conclusie. Kittel heeft in elk geval goed doorgetraind na zijn zwakke vorige seizoen en is dus in vorm. Maar dat zegt (gelukkig) nog niets over de rest van het seizoen.
5 februari 2016 20:13
@ Lyndalid, toch wel, het verhoogt de waarschijnlijkheid dat je ook al na die eerste etappe de conclusie kon trekken dat hij 'terug' is. Hij klopte daar, na een etappe van 173 km, aan een gemiddelde van meer dan 48 km/u, sprinters die eerder al aantoonden goed in vorm te zijn. Het feit dat hij nu bevestigt verhoogt dus de waarschijnlijkheid dat je die conclusie toen al mocht trekken. Het verandert enkel niets aan jouw vergelijking met zijn 'overwinning' vorig jaar, die vind ik nu gewoon nog even verkeerd.
6 februari 2016 01:20
Lobato echt duidelijk de beste. Net zo indrukwekkend als Degenkolb vorig jaar. Mooie aankomst is dit toch. Heel knap dat Kittel hier gewoon 6e wordt en hij kan nog steeds het AK winnen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.