Lobato wint slotrit Circuit Sarthe, eindzege Fournier
vrijdag 8 april 2016 om 14:10

Juan José Lobato heeft in Arnage de slotrit van het Circuit Cycliste Sarthe gewonnen. De renner van Movistar won na 176 kilometer de massasprint. De leiderstrui van Marc Fournier kwam niet in gevaar, waardoor de 21-jarige neo-prof van FDJ zich eindwinnaar mag noemen.

Vanaf de start kozen zes renners voor de aanval. Onder hen de Rus Anton Vorobyev van Katusha, die een poging waagde om voor de derde dag op rij de rit te winnen. Hij had onderweg gezelschap van de Belg Eliot Lietaer (Topsport Vlaanderen-Baloise), de Deen Chris Anker Sørensen (Fortuneo-Vital Concept), de Italiaan Daniele Ratto (Androni Giocattoli-Sidermec) de Fransman François Bidard (AG2R La Mondiale) en de Spanjaard Delio Fernandez (Delko Marseille Provence KTM).

Het door FDJ aangevoerde peloton liet de renners niet te ver wegrijden, de voorsprong werd niet groter dan twee minuten. Op twintig kilometer van het einde werden de vluchters ingerekend.

In de straten van Arnage, een voorstad van Le Mans, zou een pelotonspurt uitkomst brengen. Daarin drukte Lobato zijn wiel als eerste over de finish.