Loes Sels kampt met lichte hersenschudding: “Maar ik mag koersen”
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 2 januari 2020 om 18:02

Loes Sels kampt met lichte hersenschudding: “Maar ik mag koersen”

Loes Sels zal komend weekend ‘gewoon’ deelnemen aan de crossen van Gullegem en Brussel. De renster van IKO-Crelan kwam op nieuwjaarsdag hard ten val tijdens de DVV-cross van Baal, met een lichte hersenschudding tot gevolg. “Ik kan echter wel koersen, mits de situatie niet verslechtert”, zo laat ze weten aan WielerFlits.

Sels kende een goede start in de GP Sven Nys, maar ging hard onderuit tijdens de verraderlijke ‘bultenafdaling’, de zogeheten dirt jumps. De 34-jarige veldrijdster was na de harde klapper duidelijk van de kaart, een voorteken van een vroegtijdige opgave. Sels weet één dag later niks meer van haar valpartij.

De ervaren renster ging vandaag langs bij een dokter en die constateerde een lichte hersenschudding. Sels heeft wel groen licht gekregen om te starten in Gullegem en Brussel, maar dan zal de situatie niet moeten verslechteren. Het is voor Sels een tweede tegenvaller dit seizoen, nadat ze eerder al werd geveld door een virus.

Uit onderzoeken bleek dat Sels last heeft van toxoplasmose, een infectieziekte veroorzaakt door een parasiet. Door de toxoplasmose herstelt ze traag van inspanningen op training en in wedstrijden. “Het is een infectie die lang kan aanslepen. Ik moet nu vooral naar mijn lichaam luisteren en het rustig aan doen”, zo vertelde ze in een eerder interview.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.