Löfkvist richt zich volgend jaar op de Giro
zaterdag 30 oktober 2010 om 19:39

Löfkvist richt zich volgend jaar op de Giro

Thomas Löfkvist wil in 2011 een goed klassement rijden in de Giro d’Italia. De 26-jarige Zweed van Team Sky werd dit seizoen als luitenant van Bradley Wiggins nog zeventiende in de Tour de France maar verkiest in 2011 het kopmanschap in Italië. Vorig jaar droeg hij in tijdens zijn eerste en enige Giro één dag de roze leiderstrui.

Löfkvist denkt ik de Giro hoger te kunnen eindigen dan in de Tour. “Er zijn meer renners die pieken in de Tour. Ik denk dat ik meer kans maak in de Giro,” vertelde hij tegen Eurosport. Zijn Italiaanse ambities houden echter niet in dat hij de Tour aan zich voorbij laat gaan. “Wanneer ik voor de Tour geselecteerd wordt kan mij op mij rekenen als teamgenoot. Er zit twee maanden tussen, ik kan er profijt van hebben wanneer ik de Giro achter de rug heb.”

Saillant detail is dat zijn ploeg Sky momenteel dingt naar de diensten van Franco Pellizotti. Wanneer manager Brailsford erin slaagt de Italiaanse klimmer te strikken lijkt Löfkvist het kopmanschap alsnog te moeten delen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.