Logan Currie veroorzaakte dé val in LBL en strafte zichzelf nadien: “Was te gretig”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 april 2024 om 10:18

Logan Currie veroorzaakte dé val in LBL en strafte zichzelf nadien: “Was te gretig”

Het was een van de bepalende momenten in Luik-Bastenaken-Luik, de grote val op zo’n honderd kilometer van de streep. Verschillende grote namen werden opgehouden en moesten nadien lang achtervolgen. Logan Currie veroorzaakte de crash, vertelt de Nieuw-Zeelander in gesprek met Het Nieuwsblad. Als boetedoening kastijdde hij zichzelf nadien.

“Die grote val op honderd kilometer van de finish, waardoor flink wat jongens neergingen, er plots geen doorkomen meer aan was en alles stil stond. Die mag je dus voor een groot deel op mij steken”, aldus Currie. “Ik was te gretig en wilde opschuiven. Daardoor raakte ik ingesloten en belandde ik in het gootje. Plots lag ik op de grond. En ik niet alleen dus. Van dan af was mijn race om zeep.”

Na de val had de 22-jarige renner van Lotto Dstny even een ‘mentale black-out’. “Ik peperde mezelf wel in dat ik me weer in de wedstrijd moest vechten en probeerde mezelf ook op te vrolijken, maar tegen dat me dat lukte, waren ze vooraan al volop aan de finale bezig. Niet dat de renners rond mij boos waren. Of dat hebben ze toch niet laten blijken. Eigenlijk: ze zeiden helemaal niets. In ieder geval, ik heb dan maar voor mezelf beslist dat ik de koers absoluut moest uitrijden. Als straf voor mijn fout.”

Currie kwam als allerlaatste over de streep, maar had dat zelf niet door. “Na die val en dat tijdverlies heb ik de laatste vijftig kilometer aangepakt als een goede training. Met een paar renners hebben we de groep op sleeptouw genomen en keihard gereden om nog een deftige tijd neer te zetten. De anderen zaten in ons wiel. Tot de finish in beeld kwam. Staken ze ons plots massaal voorbij. Tja…”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.