Logan Owen: “WorldTour gaat uitwijzen wat ik echt goed kan”

Logan Owen: “WorldTour gaat uitwijzen wat ik echt goed kan”

foto: Axeon (archief)

woensdag 8 november 2017 om 18:26

Het wielerseizoen van Logan Owen viel in 2017 grotendeels in het water. Door een aantal blessures kwam hij niet tot de resultaten die hij neer wilde zetten, maar desondanks maakt hij komende winter de overstap van Axeon Hagens Berman naar EF Education First-Drapac p/b Cannondale. “Zij hebben gezien dat ik grote koersen kan winnen”, vertelt de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik voor beloften in 2016 aan Cyclingnews.

Cannondale de enige ploeg met interesse
Owen en zijn management hadden vanaf het begin van het seizoen contact met teammanager Jonathan Vaughters. “Eerlijk gezegd was Cannondale ook de enige ploeg met interesse. Er waren nog een of twee andere ploegen met belangstelling, maar Cannondale was als enige concreet. Ik denk dat ze hebben gezien hoe constant ik over de laatste paar jaren ben geweest en dat ik heb laten zien dat ik grote koersen kan winnen. Het is tof dat ze in mij willen investeren. Dat is fijn. Ik ben blij dat ze vertrouwen in me hebben en in mijn kwaliteiten om koersen te winnen.” De 22-jarige Amerikaan ging in het voorjaar nog met LottoNL-Jumbo mee op trainingskamp.

Volgende stap
“Sinds mijn dertiende probeer ik deze overstap al te maken”, vertelt de tienvoudig Amerikaans kampioen veldrijden. “Het is een droom die uitkomt. Ik ben een liefhebber van zowel de Ardennenklassiekers, als de Vlaamse klassiekers. Ik denk dat ik het in beide type wedstrijden goed zou kunnen doen. Maar eerlijk gezegd weet ik nog niet waar ik het beste in ben. Als je een goede belofte bent, kun je op meerdere terreinen goed uit de voeten. Na de junioren ga je je in het U23-circuit wel iets meer specialiseren. Maar de WorldTour gaat uitwijzen waar mijn specialiteit ligt. Ik zal me daar vervolgens op focussen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

GreenDay 8 november 2017 om 18:39

“Sinds mijn dertiende probeer ik deze overstap al te maken”, spijtig dat het negen jaar geleden niet gelukt is. Een dertienjarige in het peleton had unieke beelden opgeleverd.

wielrenner 8 november 2017 om 19:10

Sorry, ik vind het maar blabla. Eerst maar eens fietsen beste Logan.

Plavka 8 november 2017 om 19:55

@wielrenner
+1

petoi 8 november 2017 om 22:23

Owen kan zo in het rijtje met Deignan. Geoghegan Hart, Phinney en Henttala,wordt een leuk rijtje zo.

Sebas 9 november 2017 om 05:47

Ik snap het rijtje niet. Tao Geoghegan Hart rijdt snoeihard voor een eerstejaars.

Paul81 9 november 2017 om 08:22

Pfff typische Amerikaanse, ik ben geweldig, houding. Krijg ik toch iedere keer weer jeuk van als bescheiden Hollander

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.