Loïc Vliegen na winst in Tour du Doubs: “Was al langer in goede doen”
© Cor Vos
maandag 7 september 2020 om 07:30

Loïc Vliegen na winst in Tour du Doubs: “Was al langer in goede doen”

Loïc Vliegen (26) heeft in de Franse semiklassieker Tour du Doubs zijn eerste seizoenszege behaald. De renner van Circus-Wanty Gobert trok op de laatste helling van de dag in de aanval en hield in de straten van Pontarlier een gedecimeerd peloton af. “Ik kan met vertrouwen naar de Heistse Pijl en de Ronde van Luxemburg.”

Het was op twintig kilometer van de finish dat de laatste vroege vluchters werden ingerekend. De beslissing viel uiteindelijk op zes kilometer van de aankomst, toen Vliegen op de Côte de Larmont in de aanval trok. In de afdaling richting finish hield Vliegen knap stand.

“Ik wist dat ik een troef had om op de laatste klim uit te spelen”, vertelde Vliegen achteraf. “Zaterdag had ik de finale al verkend en ik wist dat het mogelijk was om in de afdaling naar de finish alleen voorop te blijven. Op 300 meter van de top van de Larmont viel ik aan en ik ben vervolgens vol naar beneden gereden. Ik zag dat mijn achtervolgers niet veraf waren, maar op het vlakke heb ik goed weerstand kunnen bieden, zodat ik de laatste hectometers kon genieten.”

Voor Vliegen zijn eerste van het seizoen. “Ik ben zeer blij dat ik eindelijk mijn handen in de lucht kon steken. Sinds de herstart op 1 augustus ben ik in goede doen, maar ik slaagde er niet in om dit in resultaten om te zetten. Dit is een goed voorteken is voor de volgende weken. Ik trek met vertrouwen naar de Heistse Pijl en de Ronde van Luxemburg, vooraleer aan de klassiekers te denken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.